1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 'Boş Daire'de 119 Seçmen Kayıtlı
Kars'ta 'Boş Daire'de 119 Seçmen Kayıtlı

Kars'ta 'Boş Daire'de 119 Seçmen Kayıtlı

Kars'ta bulunan sobalı boş bir dairede 119 seçmen kaydının olduğu ortaya çıktı.

A+A-

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi 'usulsüz seçmen kaydırma' tartışmasına yeni bir yer daha eklendi.

Türkiye'nin farklı yerleşim yerlerindeki usulsüz seçmen yazımının tartışmaları sürerken, Kars merkezde bulunan sobalı ve boş bir meskende 119 seçmenin kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

PolitiKARS'ın edindiği bilgilere göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından siyasi partilere verilen Hane Adres Kontrol Sistemi'nde, Kars Merkez Cumhuriyet Mahallesi, Şehit Yusuf Bey Caddesi, numara 54'de bulunan daire 3/A da 119 seçmen bulunuyor.

Sistemde seçmenlerin çoğunun erkek olduğu Hane Adres Kontrol Sistemi'nden görülüyor. Söz konusu adreste ise sadece seçmen oldukları belirlenen kişiler kayıtlı. Kayıtlı kişilerin farklı yerlerden anılan adrese kaydırıldığı tespit edildi.

secmen-kutugu1.jpegsecmen-kutugu2.jpeg

Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına Avukat Sertaç Çelikkaleli tarafından seçmen kütüğüne itiraz yapıldı. HDP'nin Kars'ta yaptığı incelemelerde benzer usulsüz seçmen kaydırma işleminin yapıldığı belirtildi. 

YSK'NIN AÇIKLAMASI

Seçmen kayıtlarının kontrol edilmesi ve taşınması için 4-17 Ocak tarihleri arasında muhtarlıklara seçmen kayıtları asılırken, usulsüz oy taşımaların gündeme gelmesi sonrası YSK'ye başvurular yapılmış ve YSK usulsüz seçmen kayıtlarına dair il, ilçe seçim kurullarına genelge göndermişti.

12 Ocak'ta YSK yeniden açıklama yaparak şunları belirtmişti:"31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimine ilişkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik olarak yapıldığı hakkında; basında haberler yer almakta olup, bazı ilçe seçim kurulu başkanlıkları ile siyasi partilerden de Başkanlığımıza bilgiler ulaşmaktadır. 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle; seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.