1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor'a Kadın Yaşam Merkezi
Kars'ta 31 Darbeci Asker Gözaltında

Kars'ta 31 Darbeci Asker Gözaltında

Kars'ta darbe girişiminde bulunan ve gözaltına alınan 2'si general 31 rütbeli askerin sorgusu devam ediyor.

A+A-

Kars'ta darbe girişiminde bulunan ve gözaltına alınan 2'si general 31 rütbeli asker Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 

Kars'ta darbe girişiminde bulunarak gözaltına alınan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetkin'inde aralarında bulunduğu 31 rütbeli asker gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 

Gözaltına alınan darbeci askerlerle ilgili Kars Valiliği'nden de yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlimizde konuşlu bulunan 14.Mknz. Tugay Komutanlığı veSarıkamış Komando Tugay Komutanlığı tarafından anayasal düzeni devirmek ve meşru hükümeti yıkmak amacı ile ilimiz merkezi ile Sarıkamış ilçe merkezi tanklarla işgal edilmiştir. Vatandaşlarımızın darbeye karşı direnişi, emniyet ve Jandarma birliklerimizin karşı koyması üzerine 1 tank ve çeşitli mühimmat ele geçirilmiş, 15.07.2016 tarihinde 22 rütbeli personel gözaltına alınmış ve vatandaşlarımızın kararlı direnişine istinaden darbe teşebbüsünde bulunan askeri birlikler herhangi bir zayiat verilmeden kışlalarına geri dönmüşlerdir" denildi.

Haberin Uzantısı

7 POLİS AÇIĞA ALINDI

Kars'ta darbe girişimine ilişkin, biri 3. sınıf emniyet müdürü, 7 polis açığa alındı. Açığa alınan polislerden 2'si aynı zamanda gözaltına alındı.

Darbe girişimine ilişkin yürütülen idari soruşturma kapsamında,bağlantısı tespit edilen bazı emniyet görevlilerinin açığa alınmasına karar verildi.

Kars'ta bu çerçevede bir 3. sınıf emniyet müdürü ile üç emniyet amiri, bir komiser ve iki komiser yardımcısı açığa alındı.

Silahlarına el konularak görevden el çektirilen emniyet personelinden ikisinin, yürütülen adli soruşturma kapsamında aynı zamanda gözaltına alındığı öğrenildi.

12 HAKİM VE SAVCI İÇİN YAKALAMA

Kars'ta darbe girişimiyle ilgili 12 hakim ve savcı için yakalama kararı çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 12 hakim ve savcı için yakalama kararı alındı.

Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan hakim ve savcıların evlerinde arama çalışması başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.