1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Çayı’nda İlk Kez Rafting Heyecanı
Kars’ta 27 Bin 516 Çiftçiye Mazot, Gübre Ve Toprak Analizi Desteği

Kars’ta 27 Bin 516 Çiftçiye Mazot, Gübre Ve Toprak Analizi Desteği

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey’in Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği ödemelerine ile ilgili açıklamada bulundular.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey’in Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği ödemelerine ile ilgili açıklamada bulundular.

Miletvekilleri Ahmet Arslan ile Selahattin Beyribey, Kars’ta 27 bin 516 çiftçinin mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanacağını söylediler.

Milletvekilleri Arslan ile Beyribey, “Ülkemizde bitkisel üretimi arttırmak, kaliteyi yükseltmek, sürdürülebilirliği sağlamak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçilerimize hükumetimiz tarafından çeşitli kalemler üzerinden destekleme yapılmaktadır. Bunlar Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat Baklagil Fark Ödemesi Desteği, İlave Sözleşmeli Üretim Desteği, Yem Bitkileri Üretimi Desteği gibi çok çeşitli ve değişik alanlardadır” dediler.

Kars’ta 27 bin 516 çiftçiye mazot, gübre ve toprak analizi desteği yapılacağını ifade eden Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Dr. Selahattin Beyribey, “Kars fedakar çalışkan çiftçileri özellikle bitkisel üretim alanlarında kendi ölçeğindeki diğer illere oranla bu desteklerden azami ölçüde faydalanmaktadır. Hükümetimiz 2016 yılı içinde çiftçilerimizin destek ödemelerini peyder pey yapacaktır. Bu hafta sonu itibariyle Kars genelinde 27 bin516 çiftçimize Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği olarak 24.665.393 TL hesaplarına aktarılmaya başlanmıştır. aşağıdaki tablodaki belirtilen tarihlerden itibaren çiftçilerimiz banka kartlarıyla ATM’lerden hafta sonu dahil paralarını çekebilirler. Tüm çiftçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diler, 2016 yılının da başta Kars olmak üzere ülkemize bereketli bir tarım sezonu geçirmesini Rabbimizden dileriz” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.