1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. DSİ'nin 24 İşçi Alımına 670 Kişi Başvurdu
Karslı Gazeteci 'Otopark Harç Ücreti'ni Sordu

Karslı Gazeteci 'Otopark Harç Ücreti'ni Sordu

Karslı gazeteci Baki Karakol, kayyum yönetimindeki Kars Belediyesi'nde inşaat harç ücretleri içerisinde yer alan "otopark harcı" konusunda yaşanan sıkıntıları yazdı.

A+A-

Karslı gazeteci Baki Karakol, kayyum yönetimindeki Kars Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde yaşanan sıkıntıları kale aldı. 

Karslı gazeteci Baki Karakol, kendi özel sitesi www.bakikarakol.com ‘da 23 Nisan 2021 Cuma günü yazdığı “Kayyum Yönetimindeki Kars Belediyesi “İmar Birimi” Vatandaşa Ciddi Sıkıntılar Yaşatıyor!..” başlıklı yazısında, “7 aydan beri, İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Kayyum’ atanan Kars Valisi Türker Öksüz ve ekibi tarafından yönetilen Kars Belediyesi’nde, imar konusunda, kafaları karıştıran bir uygulama yaşanıyor!” iddiasında bulundu.

OTOPARK HARÇ BEDELİ 

PolitiKARS.com'un derlediği bilgilere göre gazeteci Karakol, “Vatandaşın arsası var, bina yapacak. İmar planına uygun olarak çizimi yapılan projede eğer ‘otopark yeri’ yoksa/görünmüyorsa, ‘oto park harcı’ istenir. O harç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hesabına yatırılacak. Belediye üç yıl içinde, otopark harcını yatıran vatandaşa otolarını koyacağı yer belirlemek/göstermek zorunda. Üç yıllık süreçte vatandaş otolarını nereye park ederse etsin, otoların başına olumsuz bir şey de gelse, Belediye sorumlu değil. Harcın geri ödenmesi yok!” tümcelerinin yer aldığı yazısını şöyle sürdürüyor: 

“Kafaları karıştıran uygulamadan biri ise ‘otopark harç bedeli’! Her daireye bir oto ve her otoya da 25 bin TL ile 40-50 TL arası harç bedeli hesap ediliyor! Yani… Arsasına, 4-5 kat veya 6-7 kat bina yapacak Karslı hemşerim, plan ve projesinde, daire sayısı kadar otopark yeri gösteremiyorsa, her daire başı otopark harcı ödeyecek. Bu miktar da 260 bin TL ile 500 bin TL arasında!

KAFALARI KARIŞTIRAN UYGULAMA

Kayyum yönetimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Resmi Gazete’de yayınlanan 22 Şubat 2018 günlü 30340 sayılı yönetmeliğinin, en son 25 Mart 2021 gün değişmiş 31434 nolu genelgesine göre hareket ettiklerini belirtmesine karşın; vatandaş ikna olmuyor, itiraz ediyor, şikayet üstüne şikayet yapıyor, Kars AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç’la ve İl Başkanı Adem Çalkın’la görüşmeler yapıyor, ‘Eğer sonuç alamazsam, inşaatı başlatmayacağım, gayrimenkul neyim varsa satacağım, Kars’ı terk edeceğim’ diyor.

ÇEVRE İLLERDE DAHA UCUZ

Bu kadarla kalmıyor, ’Çevre illeri araştırdım. Bize 25 bin TL ile başlatılan rakam, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde 16 bin TL, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bin 600 TL, Van Büyükşehir Belediyesi’nde daha düşük: Bin 400 TL. Üstelik bizim Kars, Büyükşehir değil. Bu nasıl Bakanlık yönetmeliği ki, 9 kez değiştirtilmiş, Kars’ta başka, Erzurum’da başka, Trabzon’da başka, Van’da başka başka uygulanıyor?!’ diye konuşuyor.”

Hemşerimiz gazeteci Karakol, yazısını, “Bu konudaki anlatılarını telefonda dinlediğim Karslı hemşerilerime hak verdim. Yalnızca otopark harç bedeli 260-500 bin TL’yi hangi Karslı ve de başka illerdeki yatırımcı, holding sahibi verir?!” tümcelerinin ardından şöyle bitiriyor: “Kars, Kars gibi iller ve bu illerde oturan insanlar devlet tarafından desteklenmeli. Önceden öyleydi. Örneğin: Linyit, Kok kömürleri değerinin altında Karslıya satılırdı, aradaki parasal ayırtı (farkı) devlet karşılardı. Kars gibi gelişmemiş illerimizin insanları, kalkınmış illere göçe zorlanmamalı, genel ve yerel yöneticiler çok daha duyarlı davranmalı!..”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.