1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 19 Mayıs Kutlamaları
Karslı Dedeoğulları Ailesi Konya’da Katledildi

Karslı Dedeoğulları Ailesi Konya’da Katledildi

Konya'nın Meram ilçesinde Karslı Kürt aileye düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi.

A+A-

Konya’da daha önce saldırıya uğrayan aileye, ikinci saldırı gerçekleşti. Aileden 3'ü kadın, 7 kişi katledildi. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Konya'nın Meram ilçesinde 12 Mayıs'da saldırıya uğrayan Karslı aileye tekrar saldırı düzenlendi. Eve giren silahlı saldırganlar 7 kişilik ailenin tamamını öldürerek evlerini ateşe verdi.

İhbar üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. 

Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğullaarı, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları’nın cansız bedenleri bulundu.

Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Koruma kararı alınmıştı

12 Mayıs'da çoğu komşuları olan kalabalık bir grubun saldırısına uğrayan ailenin 7 mensubu yaralanmıştı. Saldırının ardından aile için koruma kararı alınmıştı. Koruma kararına rağmen bugün aile katledildi.

Yaklaşık 30 yıl önce Kars’tan Konya’ya göç eden Dedeoğulları ailesinin 7 üyesi, çeşitli yerlerinden darbedilmişti. Saldırıya ilişkin açılan soruşturmada 6 kişi tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Bugünkü katliamda hayatını kaybedem Yaşar Dedeoğulları, 12 Temmuz’da Rûdaw'a saldırıyı şu sözlerle anlatmıştı:

“12 Mayıs günü bayram gecesi bu çalıların arkasında saklanmışlardı. Oğlum dışarıda bağırdıklarını, küfrettiklerini söyledi. Bahçeye çıktığımızda 30 kişi falan demir kapıdan diğerleri de bahçedeki kumlardan atlayarak geldi. Ali Keleş, Veli Keleş, Ayşe Keleş, Yahya Çalık, Lütfi Keleş, Ali Çalık eşi ve oğulları Ramazan bunların içerisindeydi. Biz 7 kişiyiz hepimiz de yaralandık. Oğlum 4 gün yoğun bakımda kaldı. Kızımın da parmağını kırdılar, kafası kırıldı, o da 4 gün hastanede kaldı. Benim de kolumu ve kafamı kırdılar. Başıma 25 dikiş atıldı. Saldırırken de en hafif sözleri şuyud; ‘biz ülkücüyüz sizi buradan süreceğiz, sizi burada yaşatmayacağız’ diyorlardı. 12 yıldır bize bunu söylüyorlar. Keleşler ve Çarıklar aileleri etraftan da birilerini toplamış getirmişlerdi, diğerlerini tanımadım.”

HDP’den Konya’daki ırkçı saldırı sonrası ‘acil’ toplanma kararı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Konya’da Kürt ailenin ırkçı saldırıya uğramasının ardından acil toplanma kararı aldı.

HDP Eş Genel Başkanları ve MYK üyeleri Konya’daki saldırı sonrası parti Genel Merkez’inde toplanacak.

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, “Partimiz, Konya’da yaşanan son derece vahim ve korkunç katliamı yakından takip etmekte ve olayın bütün boyutlarıyla anlaşılması için girişimlerini sürdürmektedir. Konya il yönetimimiz başta olmak üzere yerel parti yapımız konuyla ilgilenmektedir. Merkez Yürütme Kurulumuz Eş Genel Başkanlarımızın çağrısıyla Genel Merkezimizde tekrar toplanıyor” denildi.

Haberin uzantısı…

KATLEDİLEN YURTTAŞLAR TOPRAĞA VERİLDİ

Konya'da katledilen yurttaşlar son yolculuğuna uğurlandı

Konya'nın Meram ilçesinde, daha önce ırkçı saldırıya uğrayan ailenin evine yönelik silahlı saldırıda katledilen 7 kişi son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenazeye AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti ve MHP'nin yetkilileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Konya'nın Meram ilçesinde, daha önce ırkçı saldırıya uğrayan ailenin evine yönelik silahlı saldırıda katledilen 7 kişi son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşar, Barış, Serap, Serpil, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları'nın cenazeleri, merkez Karatay ilçesinden Saraçoğlu Mezarlığında toprağa verildi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler