1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars | HDP ‘Konya Katliamı’nı Protesto Etti
Kars | HDP ‘Konya Katliamı’nı Protesto Etti

Kars | HDP ‘Konya Katliamı’nı Protesto Etti

HDP Kars İl Örgütü, Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesine yönelik saldırı sonucu 7 kişinin katledilmesine tepki gösterdi.

A+A-

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesine yönelik yapılan ırkçı saldırı sonucunda 7 kişinin katledilmesine ilişkin birçok yerde tepki gösterildi. 

Katliamın sorumlusunun iktidar olduğu belirtilen açıklamalarda, “Bu saldırıların ırkçı bir temele dayandığını, iktidarın ayrımcı ve ırkçı politikalarından cesaret aldığını, beslendiğini gizlemeye kalkarsa iktidar politikalarına ortak olmuş demektir” diye belirtildi.

PolitiKARS.com tarafından derlenen bilgilere göre; HDP Kars İl Örgütü, Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesine yönelik saldırı sonucu 7 kişinin katledilmesine tepki gösterdi.

Kars HDP İl Örgütü, düzenlediği basın toplantısıyla Konya’da yapılan katliama tepki gösterdi. 

HDP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, “Katledilen ailemiz, Kars’tan Konya’ya göç eden yoksul bir Kürt ailemizdir. Ailemiz, 12 Mayıs 2021 tarihinde Konya’nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi’nde daha önce linçe uğramış, dün maalesef eli kanlı faşist ve ırkçı güruhlar tarafından evleri ateşe verilerek hunharca katledilmişlerdir. Aynı kişiler tarafından defalarca tehdit edilmelerine rağmen hiç bir güvenlik önlemleri alınmadı. Kürtlere yönelik düşmanlaştırıcı politikaları bu katliama zemin hazırlamıştır. Günlerdir HDP’ye dönük geliştirilen ırkçı dalganın sonucu yaşanan bu katliamın hukuki gereği yapılmalıdır. Partimizi ve Kürt halkını toplumsal, hukuki ve siyasi olarak etkisiz kılamayanlar, katliam, nefret söylemi, linç girişimleri ve ırkçılığı devreye sokarak sonuç almaya çalışmaktadır. Deniz Poyraz’ı katleden katiller dün kirli yüzlerini Konya’da bir kez daha ortaya çıkardılar. Biz her zaman söyledik, nefret dili halkları bir birine düşmanlaştırır, nefret dili ölüm ve zulme sebep olur” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler