1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Dindar Gültekin, CHP'nin Kars Belediye Başkan Adayı Oldu
Konya | Dedeoğulları Davası’nda Müebbet Hapis

Konya | Dedeoğulları Davası’nda Müebbet Hapis

Konya Meram'da Karslı Dedeoğulları ailesine yönelik saldırıda 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

A+A-

Konya Meram'da Karslı Dedeoğulları ailesine yönelik saldırıda 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet, farklı suçlardan da 10 yıl hapis cezası verildi.
 

PolitiKARS.com’un ajanslardan derlediği bilgilere göre, Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Altun Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, müşteki avukatları ve sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Davada kararını açıklayan heyet, sanık Altun'a 7 kişiye yönelik "Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Altun'a ayrıca "Yakarak mala zarar verme" suçundan 4 yıl, "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 yıl, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan 2 yıl hapis cezası verildi.

Diğer sanıklar Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Lütfi Keleş, Ali Keleş (Lütfi Keleş'in oğlu), Veli Keleş, Ali Keleş (Veli Keleş'in oğlu), Ayşe Keleş ve Ali Keleş'in (Harun Keleş'in oğlu) de "Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" ve diğer suçlardan beraatine hükmedildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler