1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor'da 'Kaçak Silah' Operasyonu.. 4 Kişi Gözaltına Alındı
Seçim'24... MHP'li Ötüken Senger Kars'ın Yeni Belediye Başkanı Oldu

Seçim'24... MHP'li Ötüken Senger Kars'ın Yeni Belediye Başkanı Oldu

31 Mart 2024 Mahalli İdareler/Yerel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'li Ötüken Senger Kars Belediye Başkanı oldu.

A+A-

31 Mart 2024 Mahalli İdareler/Yerel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'li Ötüken Senger Kars Belediye Başkanı oldu.

Kentte 2 ilçede AK Parti, 2 ilçede CHP, 2 ilçe ve 1 belde de DEM parti ve 1 ilçede ise MHP adayı seçimi kazandı.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars'ta 31 Mart seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Kars Merkez de Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Ötüken Senger, Akyaka’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Ergüder Toptaş, Arpaçay’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Zeki Elma, Digor’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Adem Oyman, Digor / Dağpınar’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Hüsnü Anci, Kağızman’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Mehmet Alkan, Sarıkamış’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Serdar Kılıç, Selim’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İlyas Barış Koç, Susuz’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Oğuz Yantemur, seçimi kazanarak belediye başkan olarak seçildiler.. 

MHP'Lİ ÖTÜKEN SENGER KARS BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Kars merkezde "taşımalı seçmen" tartışmalarıyla gündem olan ve yüzde 73 oranında katılımın sağlandığı seçimde; kent merkezinde 195 sandıkta 64 bin 725 seçmenden 47 bin 757 kişi oy kullandı.

45 bin 265 oyun geçerli sayıldığı Kars Belediye Başkanlığı kesin olmayan sonuçlara göre; Cumhur İttifakı'nın ortak adayı MHP'li Ötüken Senger yüzde 36,2'lik oranla 16 bin 384 oy alarak seçimi kazandı.

DEM Parti'nin adayı Kenan Karahancı yüzde 28,99 oranla 13 bin 120 oy alırken, CHP'nin adayı Dündar Gültekin yüzde 17,24'lük oranla 7 bin 805 oy alarak 3'üncü oldu.

..haberin uzantısı

KARS BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

Kars Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin kesin olmayan sonuçlara göre, belediye meclisi 4 siyasi partiden oluştu.

Cumhur İttifakı’nın ortaklarından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ortak listeyle girdikleri seçimde 13 üye seçildi.

Halkların Demokrasi Partisi (DEM Parti) 8 üye ile mecliste yer alırken, Cumhuriyet Halk Partisi de (CHP) 4 üye ile temsil edilecek.

Kars Belediye Meclis üye listesi şöyle,

  • Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) “Muzaffer Özkesemen, Bülent Toraman, Turgay Kızılörenli, Mürteza Aybirdi, Mehmet Aşasın, Yargıç Harmankaya, Tacettin Erdağ, Hamza Penmek, Alaattin Polat, Adnan Karataş, Osman Yaşar Uluman, Tuncay Aydın, Şeyda Boy
  • Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi’nden (DEM Parti) “Şevin Tut, Halil Sunca, Fatma Anli, Abdulmecit Aydın, Mehmet Yurulli, Mehmet Alaca, Fırat Kaya, Mustafa Özyağci”
  • Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) “Mürteza Yıldız, Burak Taşçı, Çağlar Bağış, Mert Özdemir”

KARS'IN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler