1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Kars Valisi Türker Öksüz Digor’da
DEM Parti'den Kars Açıklaması... Yeni Kayyum Modeli 'Taşımalı Seçmen'

DEM Parti'den Kars Açıklaması... Yeni Kayyum Modeli 'Taşımalı Seçmen'

'Taşımalı seçmen' iddialarıyla gündeme gelen ve DEM Parti'nin az farkla kaybettiği Şırnak, Bitlis ve Kars seçimlerine ilişkin açıklama yapan Tuncer Bakırhan, 'halk iradesi' vurgusu yaptı.

A+A-

31 Mart yerel seçimlerinde 'taşımalı seçmen' iddialarıyla gündeme gelen Şırnak, Bitlis ve Kars ile ilgili açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Demokratik kamuoyu ve muhalefeti kaçak seçmenle gasp edilmek istenen halk iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

'Taşımalı seçmen' iddialarıyla gündeme gelen ve DEM Parti'nin az farkla kaybettiği Şırnak, Bitlis ve Kars seçimlerine ilişkin açıklama yapan Tuncer Bakırhan, 'halk iradesi' vurgusu yaptı.

Tutanakların incelendiğini ve sonuçlara itiraz ettiklerini açıklayan Bakırhan, "Kaçak seçmenle kazandığını düşünen yönetimler meşru değildir. Herkesi halk iradesine saygı göstermeye davet ediyoruz" dedi.

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli Şırnak, Bitlis, Kars halkı, 

Değerli yol arkadaşlarım,

Büyük emek ve mücadele ile kazandığınız belediyeleri kaçak seçmenle gasp etmek istiyorlar.

Mücadelemizin yüzü akı Şırnak halkı sonuç ne olursa olsun her daim sizinle gurur duyuyoruz. Şırnak’ta 6541 kaçak seçmene karşı kazanan direngen Şırnak kentidir. Şırnak halkı iradesine sahip çıktı. Kimse resmi yalanlara kanmasın. “Sen nerelisin?” diye sorduğumuzda bize cevap bile veremeyenlerin oylarıyla kentimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. “Sen nerelisin” sorusu sömürgeci anlayışa vurulan bir tokattır. Her tutanak teker teker inceleniyor, Şırnak halkı kazanmıştır. Dünden beri ayakta olan Şırnak halkına selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Her biji Şirnex.

Adaletin, irfanın, kültürün kalbi Bitlis’te büyük bir zafer kazandık. Kaçak seçmen hilesi ve oylarımızın iptal edilmesi halk iradesine darbedir. Bu darbeyi ret ediyoruz. Yasal itirazlarımız sürüyor ve Bitlis’i asla irade gaspçılarına bırakmayacağız.

Ve Kars. Taşınan 3.842 kaçak seçmenle kazandıklarını düşünenler Kars halklarının vicdanında mahkum edilmiş, mağlup edilmiştirler. Kars’ta oranın seçmeni olmayan haram seçmenleri bir tarafa bırakıldığında 1386 oyla kazanmış oluyoruz. Kars sonucu ne olursa olsun bizimdir. Kars ya me ye. Kimse bize yenilgiyi dayatamaz. Her türlü hukuki ve siyasi mücadelemizi sürdürüyoruz.

Büyük emekler verdik; bu kentlerde alın terimiz, hafızamız, mücadele geleneğimiz var. Her bir arkadaşımızı kazandıkları zaferden ötürü ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Demokratik kamuoyu ve muhalefeti kaçak seçmenle gasp edilmek istenen halk iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Açık şekilde ifade edelim; başta Şırnak, Bitlis ve Kars olmak üzere onlarca kentte kaçak seçmenle kazandığını düşünen yönetimler meşru değildir. Herkesi halk iradesine saygı göstermeye davet ediyoruz!" ifadelerini kullandı.

..ilgili haber

DEM PARTİ’DEN AÇIKLAMA

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, yaptığı açıklamada, “Kars Belediyesi’nin kaçak seçmenle gasp edildiğini ve kayyum atandığını” söyledi.

Kars'ta seçimlere ilişkin konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, ‘Taşımalı seçmen ile Kars halkının iradesi gasp edilerek sandıklara kayyum atandı’ dedi.

Taşımalı seçmenlerle halkın iradesinin gasp edildiği Kars’ta Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars İl Örgütü basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars Belediye eşbaşkan adayları Arzu Savaş Deman ile Kenan Karahancı katıldı.

KÜRT HALKI MUAZZAM BİR DURUŞ GÖSTERDİ

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye haritasına Cumhur İttifakının büyük bir kan kaybı yaşadığının görüldüğünü belirterek, “Gelen sonuçların bizim açımızdan memnuniyet verici olduğunu ifade edebiliriz. Özellikle 2016 yılından beri kesintisiz olarak devam eden kayyum rejimine karşı Kürt halkı muazzam bir duruş gösterdi. Yetmedi bu seçimde de hileye hurdaya başvurarak aslında sandıkta çalmaya çalışan anlayışa karşı muazzam bir zafer elde ettik. Dün sandık sonuçlarında çok açık ve net Kürt halkının mücadelesini sahiplendiğini, partisinin etrafında kenetlendiğini, kültürünü tarihi, dilini sahiplendiğini ve bu faşizme teslim olmadığını gösterdi” dedi.

BİZDEN ALINAN 3 BELEDİYEMİZİ GERİ ALDIK

İki aydır sahada olduklarına ve aralıksız çalıştıklarına dikkat çeken Koçyiğit, “Kars’ta nerdeyse girmedik ev, sıkılmadık el bırakmadık. Dün elde ettiğimiz sonuçlar itibari ile bizden alınan Kağızman ve Digor belediyesini geri aldık, kayyum ile gasp edilen Dağpınar belediyemizi geri aldık. Bu çok önemli bir başarıdır. Kars’ta 3 belediye aldık, 8 belediye meclis üyesi, 7 il genel meclis üyemiz var ve bunlarla yeni dönemde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YENİ KAYYUM MODELİ, ‘TAŞIMALI SEÇMEN’

Kars merkez açısından; şu an belediyeyi almış gibi görünen ama aslında gasp eden MHP ile aralarındaki oy farkı 3 bin 264 olduğunu vurgulayan Koçyiğit, “Biz 13 bin 120 oy almışız, MHP 16 bin 384 oy almış. Bu kente dışarıdan getirilen seçmen sayısı 3 bin 821. Bu kadar asker, polis, güvenlik gücü bu kente tatbikat adı altında yerleştirildi. Kentteki yurtlar boşaltıldı ve dışardan getirilen bu kaçak seçmenler yerleştirildi. Bunlar yurt önlerinde ellerinde silahlarla poz verip fotoğraflar çektiler. Birkaç tane tutanak örneği de paylaşmak istiyorum ve bu tutanaklarda da çok açık bir şekilde MHP’ye oy basmış durumdalar. Bu taşımalı seçmenler olmasaydı biz resmi olarak Kars belediyesini almış durumdayız. O sebepten ‘biz belediyeyi kaybettik’ söylemleri doğru değildir. Biz burada belediyeyi kazandık ve belediyemiz gasp edildi. AKP iki dönem sonradan belediyelere kayyum atayarak gasp ediyordu ve herkes bunun kanunsuz, hukuksuz bir yöntem olduğunu biliyorduk. Onlar da bu kanunsuz yöntemi daha fazla devam ettiremeyeceklerini anladılar ve bu dönem yeni bir kayyum modeli buldular. Kars belediyesini kazanmış gibi görünen MHP’nin bizim için hiçbir karşılığı yoktur. Valilik’ten bir partiye geçen kayyum söz konusudur. Maalesef bir dönem daha bu kent kayyum ile yönetilecek” ifadelerini kullandı.

BU DEFA SANDIKTA KAYYUM ATANDI 

Kars Belediye Eşbaşkan adayı Arzu Savaş Derman, Kars’ta bu defa sandıkta kayyum atandığını belirtti. Derman, “Ne biz ne halkımız bunu kabul etmeyecektir. Çünkü demokratik bir zeminde seçimi yaşayamadık. Bize karşı birçok güçler birleşti. Taşıma yoluyla Kars’ın iradesine el koydular. Bu bir darbedir. Kars’ı daha önce görmeyip sırf oy kullanma için gelenler, oy kullandıktan sonra tarihi kalede hatıra fotoğrafları çekip anı bırakmak istediler onlar için bu kirli bir anı olarak tarihe geçecek. Kars halkın vebali onların boyunlarında olacaktır” diye konuştu.

HALKA TEŞEKKÜR 

Belediye Eşbaşkan adayı Kenan Karahancı “Dışardan getirilen 3 bin 821 seçmeni çıkartıldığında gerçek tablo ortaya çıkacaktır. ‘Her ne kadar belediyeyi kazandık’ deseler de halkımız bilsin ki belediyeye kayyum atandı. Haksızlığa zulme karşı İradesini geleceğine sahip çıkan Kars halkına teşekkür ediyoruz. Haksızlığa karşı mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler