1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nde MHP Dönemi... Ötüken Senger Göreve Başladı
Kars Belediyesi'nde MHP Dönemi... Ötüken Senger Göreve Başladı

Kars Belediyesi'nde MHP Dönemi... Ötüken Senger Göreve Başladı

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Kars Belediye Başkanı seçilen Ötüken Senger, mazbatasını alarak görevine başladı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Kars Belediye Başkanı seçilen Ötüken Senger, mazbatasını alarak görevine başladı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler/Yerel Seçimleri’nde Kars Belediye Başkanı seçilen MHP’li Ötüken Senger, Kars İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hülya Akkaş’tan mazbatasını aldı.

Cumhur İttifakı'nın Kars adayı MHP'li Ötüken Senger ve beraberindeki belediye meclis üyeleri, Kars Adliyesi'ne giderek mazbatalarını aldı.

SENGER, GÖREVE BAŞLADI 

PolitiKARS’ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; Kars Adliyesinde düzenlenen törende, Kars İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hülya Akkaş, Senger'e mazbatasını verdi.

Törende, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve partililer ile AK Parti ve MHP il başkanları hazır bulundu.

Mazbatasını alan Ötüken Senger ve beraberindekiler daha sonra Kars Belediyesi’ne geçti.

otuken-senger.jpg

Belediye önünde yoğun kalabalık tarafından karşılanan ve makam odasına geçerek Kars’ın mührünü alarak göreve başlayan Senger, "Bundan sonra artık 'oy verdi, vermedi, bu mahalleden oy geldi, o mahalleden oy gelmedi' demeyeceğiz. Allah'ın izniyle hemen en hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlayacağız. Tabii öncelikli olarak su ihtiyacı, şehrin genel temizliği, asfalt, kaldırım gibi çalışmalardan başlayacağız ve sırasıyla bütün projelerimizi Allah'ın izniyle hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımız da emin olsunlar ki biz hiçbir şekilde herhangi bir ayrım yapmadan, tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız, ayırmadan, ayrışmadan belediyecilik hizmeti vereceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise Senger'e başarı dileyerek, "Bugün bizim için gurur verici aynı zamanda bir o kadar da mutlu olduğumuz bir gündür. Allah Kars halkından razı olsun, ayakları taşa değmesin. Bizleri genel merkezimize karşı mahcup etmediler." dedi.

..haberin uzantısı

KARS’TA SEÇİM

Kars merkezde "taşımalı seçmen" tartışmalarıyla gündem olan ve yüzde 73 oranında katılımın sağlandığı seçimde; kent merkezinde 195 sandıkta 64 bin 725 seçmenden 47 bin 757 kişi oy kullandı.

45 bin 265 oyun geçerli sayıldığı Kars Belediye Başkanlığı kesin olmayan sonuçlara göre; Cumhur İttifakı'nın ortak adayı MHP'li Ötüken Senger yüzde 36,2'lik oranla 16 bin 384 oy alarak seçimi kazandı.

DEM PARTİ, SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEMİŞTİ

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti), Kars’ta 3 bin 842 ‘taşımalı seçmenlerle’ hile ve usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na seçimin iptal edilmesi için başvuru yapmıştı.

DEM Parti, 'taşımalı seçmenlerle' halkın iradesinin gasp edildiği ve hile, usulsüzlüklerin yaşandığı gerekçesiyle Kars'ta seçimlerin yenilenmesi için 2 Nisan’da İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler