1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve Bölgede ‘Şap’ Karantinası
Kars Valiliği’nden Newroz Yasağı

Kars Valiliği’nden Newroz Yasağı

Kars Valiliği, Cumhuriyet Meydanı’nı Newroz Bayramı öncesinde etkinliklere yasakladı.

A+A-

Kars Valiliği, Cumhuriyet Meydanı’nı Newroz Bayramı öncesinde etkinliklere yasakladı.

Konuyla ilgili Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Sevda Subaşı Başkanlığı’nda oluşturulan düzenleme kurulunun organizesinde ilimiz Cumhuriyet Meydanı Miting Alanında 17.03.2016 Perşembe günü 10:00-17:00 saatleri arasında “Yeni Yaşamın Müjdecisi Nevroz” adı altında düzenlenmek istenilen açık hava toplantısı ve bu amaç doğrultusunda ilimizin muhtelif yerlerinde oluşabilecek toplanmalar, Valilik Makamının 15.03.2016 tarih ve 2237 sayılı onayı ile yasaklanmıştır” denildi.

Haberin Uzantısı

YASAĞA İTİRAZ

Kars'ta Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in katılımıyla yarın Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan Newroz kutlaması valilik tarafından engellendi. Valilik engellemeye gerekçe olarak Newroz'un sadece 21 Mart tarihinde kutlanılabileceğini gösterdi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Newroz Tertip Komitesi yasakta ısrar edilmesi haline yarın DBP Eşgenel Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in katılımıyla DBP İl binası önünde kutlama yapacaklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.