Kars Merkezli FETÖ Operasyonu

Kars Merkezli FETÖ Operasyonu

FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarından asker, polis ve öğretmenin bulunduğu 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

A+A-

Kars’ta FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarından asker, polis ve öğretmenin bulunduğu 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü’nce ekiplerince yürütülen çalışmalarda, Kars merkezli 9 ayrı ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda şüpheli 10 şahıs yakalandı. Şüpeheli 1 kişinin ise geçici görevle yurt dışında görevlendirildiği tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki İşlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Adiliyeye sevk edilen 9 kişiden 3 Üsteğmen, 2 Astsubay, 1 Öğretmen, 1 Polis Memuru olmak üzere toplam 7 kişi Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı. 1 Üsteğmen ve 1 Öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 şüpheli Astsubayın ise TEM Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.

Konuyla ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde terör örgütü mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.