1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Aşıkşenlik Belediyesi Kum SATACAK
Kars Belediyesi'ne Kayyum Atandı

Kars Belediyesi'ne Kayyum Atandı

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in tutuklanmasının ardından Kars Belediyesi’ne Kars Valisi Türker Öksüz kayyum olarak atandı.

A+A-

Kars Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen'in tutuklanması ve Şevin Alaca'nın da görevden alınmasının ardından belediyeye kayyum atandı. 

270282.jpg

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen 25 Eylül günü yapılan operasyonda gözaltına alındı ve bu sabah saatlerinde tutuklandı. Bilgen, avukatları aracılığıyla, "Gözaltı sürem bitene kadar kayyum atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim" açıklaması yapmıştı.

  • Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen'in görevden uzaklaştırılması sonrası İçişleri Bakanlığı kararıyla, Kars Belediyesi'ne Vali Türker Öksüz kayyum olarak atandı.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Ayhan Bilgen'in yerine Kars Valisi Türker Öksüz, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

turker-oksuz.jpg

VALİ ÖKSÜZ GÖREVLENDİRİLDİ

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı açıklaması şöyle: “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/146757 sayılı soruşturması kapsamında 25.09.2020 tarihinde gözaltına alınan ve bu dosya kapsamında 02.10.2020 tarihinde tutuklanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen Anayasanın 127 nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının 02/10/2020 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır.

5393 sayılı Belediye Kanununun 45 inci maddesinde yer alan, “Ancak, belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması ya da kamu hizmetinden yasaklanması veya başkanlık sıfatı veya meclis üyeliğinin sona ermesi hallerinde 46 ncı maddedeki makamlarca belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesi görevlendirilir.

Görevlendirilecek kişinin seçilme yeterliğine sahip olması şarttır” hükmü ile 46 ncı maddesinde yer alan “Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması ve yeni belediye başkanı veya başkan vekili seçiminin yapılamaması durumunda, seçim yapılıncaya kadar belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılır. Görevlendirilecek kişinin belediye başkanı seçilme yeterliğine sahip olması şarttır.” hükmü uyarınca Kars Valisi Türker Öksüz İçişleri Bakanlığının 02.10.2020 tarihli onayı ile Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir."

HDP'Lİ 48 BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI

  • 31 Mart 2019'daki yerel seçimler sonrası, HDP 3'ü büyükşehir, 5'i il, 45'i ilçe ve 12'si belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.
  • Son olarak Kars'la birlikte HDP'nin şu ana kadar 48 belediyesine kayyum atandı.
  • 6 belediyenin seçilmiş başkanlarına da KHK'lı oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmedi.

ÖKSÜZ GÖREVE BAŞLADI

Kars Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Türker Öksüz, belediye binasına gelerek göreve başladı.

turker-oksuz-1.jpg

turker-oksuz-2.jpg

Geniş güvenlik önlemleri altında makam aracıyla Kars Belediye binasına gelen Öksüz'ün başkanlık makamına geçtiği ve birim müdürleriyle toplantı yaptığı bildirildi.

Bir süre belediye hizmet binasında kalan Öksüz, daha sonra cuma namazını kılmak için belediye binasından çıktı.

turker-oksuz-3.jpg

turker-oksuz-4.jpg

turker-oksuz-5.jpg

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, cuma namazını vatandaşlarla birlikte dışarıda Merkez Cami'de kıldı. Vali Türker Öksüz, cuma namazının ardından belediye binasına geçti.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Valimiz Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığımızın 02.10.2020 tarihli olurları ile Kars Belediye Başkan vekili olarak görevlendirilmiştir. Valimiz Türker Öksüz 2 Ekim 2020 tarihi itibari ile görevine başlamıştır" denildi.

Haberin uzantısı...

HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNE MÜDAHALE

İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan Kars Belediyesi önünde açıklama yapmak isteyen HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik ve HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile beraberindeki gruba polis müdahale ederek uzaklaştırdı.

HDP'li Dağ ve Eksik tarafından kayyum atamasının hukuksuz olduğuna dair açıklama yapıldıktan sonra, grup parti binasına geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler