1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. 'Jandarma'dan Duyarlılık Örneği
Karakurt'un 65 Yıllık Camisi Yıktırıldı

Karakurt'un 65 Yıllık Camisi Yıktırıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünde baraj için 65 yıllık cami yıkıldı, köylüler isyan etti.

A+A-

Aras havzasında yapımı tamamlanan baraj, Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünde evler boşaltılmadan su tutmaya başladı.

PolitiKARS'ın KRT'den derlediği bilgilere göre, Su altında kalacağı öngörülen bu köyün, baraj su tutmaya başlamadan önce boşaltılması gerekiyordu.

Ancak köyde otuzun üstünde aile evlerinden ayrılmayınca, boşaltılamayan o evler suya gömüldü.

Karakurt'ta baraj için 65 yıllık cami yıkıldı, köylüler isyan etti. Köyde 40 hanenin camisiz kaldığı belirtildi.

'İNSAN CAMİYİ DE YIKMAZ'

Karakurt köyünden bir yurtttaş, "Hiç kimse de vicdan kalmamış, hiç maneviyata da değer vermiyorlar. Tamam köy baraj altında kalıyor ama insan camiyi de yıkmaz. Bu nasıl bir Diyanet, gelmiş camiyi yıktırmış" dedi.

karakurt-003.jpeg

karakurt-004.jpeg

karakurt-005.jpeg

'DİYANET BU CAMİYİ KİME SATTI?'

Camiyi dedesinin kör araba ile 10 kilometrede taş getirerek yaptırdığını dile getiren bir köylü, "Bu gördüğünüz 65 yıllık cami... Benim dedem bu camiye kör araba ile 10 kilometreden taş getirmiş, cami yaptırmış. Bugün de şu caminin haline bakın. Bu vicdan mı, bu adalet mi? Şu Karakurt camisinin haline bakın. Diyanet bu camiyi kime sattı? Çok zor şartlarda yapıldı, çok kolay şartlarla da yıkıldı. Bin yıllık kilisenin Karakurt köyünde bir taşı yıkılmamış, Karakurt camisinin taşı taş üstünde kalmamı" ifadelerini kullandı. 

40 HANE CAMİSİZ KALDI

Bir köylü de, "Şu anda köyde hala 40 hane duruyor. Bu insanlar camisiz kaldılar. Köyünü terk etmeyenler ne yapacak?" diye sordu. 

İşte köylülerin camiye giderek yaptığı o açıklamalar,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler