1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay’da Defineciler Suçüstü Yakalandı
Karakurt'ta Çocuklar Okulsuz Kaldı

Karakurt'ta Çocuklar Okulsuz Kaldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde baraj nedeniyle Karakurt köyünün sular altında bırakılmasının ardından çocuklar okulsuz kaldı.

A+A-

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde baraj nedeniyle Karakurt köyünün sular altında bırakılmasının ardından çocuklar okulsuz kaldı.

PolitiKARS'ın ANKA'dan derlediği habere göre, elektrik ve interneti olmayan çocuklar, uzaktan eğitime erişemiyor. Yüz yüze eğitim ise 21 Eylül de başlayacak ama köyün okulu yok. Köylünün anlatımına göre Milli Eğitim Bakanlığı da olmayan okula 3 öğretmen atadı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Karakurt Barajı ve Hidroelektrik Santralli (HES) nedeniyle su tutuldu. Karakurt köyünün önemli bir kısmı sular altında kaldı. Köylünün evleri yıkıldı, arazisi yok oldu. Hayvancılıkla geçinen köylü yerlerini, yurtlarını jandarma zoruyla terk etti. Köylü şimdi köyün tepelik noktalarında ve yakınındaki yerlerde sac metallerden yaptıkları barakalarda kalıyor. Barakaların ne elektriği var, ne de suyu.

Çocuklar elektrik ve internet olmadığı için uzaktan eğitime de erişemedi. 21 Eylül’de yüz yüze eğitim başlayacak ancak çocuklar okula da gidemeyecek. Çünkü köydeki okul ve cami de sular altında. Köylünün anlatımına göre Milli Eğitim Bakanlığı 3 tane öğretmen atadı. Köylü şimdi çocuklarını okuması için Sarıkamış’a nasıl göndereceği düşünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler