Kar Korsanları'na Kars'ta Gala

Kar Korsanları'na Kars'ta Gala

Senaryosu ve yönetmenliği Faruk Hacıhafızoğlu’na ait “Kar Korsanları” filminin galasında adeta izdiham yaşandı.

A+A-

Senaryosu ve yönetmenliği Faruk Hacıhafızoğlu’na ait “Kar Korsanları” filminin galasında adeta izdiham yaşandı. Karslıların yoğun ilgi gösterdiği gala, gösteriminin ardından Karslı oyuncuların sahnede hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Kars Şehir Sineması’ndaki galaya yönetmen ve oyuncular ile bazı kurum ve STK’lar ve oyuncuların aileleri katıldı. Yaklaşık 400 kişinin iştirak ettiği sinema tıklım tıklım doldu. Takviye sandalyelerin de getirildiği sinemada bazıları da filmi yerde oturarak izlemek zorunda kaldı.

KAR KORSANLARI FİLMİ CUMA GÜNÜ VİZYONA GİRİYOR

Filmin çekimlerinin tamamının Kars’ta gerçekleştirilmesi, filmin yönetmen ve oyuncularının tamamının Karslı olması ilgiyi daha da artırdı. Oyuncularının tamamının amatör olmasına rağmen profesyonellere taş çıkartırcasına sahneledikleri performansları büyük alkış aldı.

foto-video.jpg

Kars Sinema Topluluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Kar Korsanları’ filmi 15 Nisan Cuma günü sinema salonlarında vizyona girecek. Kar Korsanları filminde; Kars’ta 12 Eylül darbesi sonrasında yaşanan olaylar Serhat, Gürbüz ve İbo adlı üç küçük çocuğun gözünden anlatılıyor.

BU FİLM BİR KARS FİLMİDİR

Yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu, “Kar korsanları vizyona yeni giriyor fakat Türkiye’de festivallerde birçok yerde dolaştı. En iyi görüntü yönetmenliği ödülü, Yılmaz Güney ödülü gibi çeşitli ödüller aldı fakat bizim için en heyecanlı an Kars’taki bu an. Çünkü yaklaşık 100 arkadaşımız bu filmde yer aldı. Bugün bu eseri onlarla, onların aileleri ve Kars halkıyla birlikte seyredeceğiz, bu çok heyecan verici. Bu filmin tamamı Kars’ta, 30-40 farklı mekanda çekildi ve dolayısıyla bu film bir Kars filmidir. Zaten şirketimizin adı ‘Kars Film’ ve filmin ismi de ‘Kar Korsanları’ ve bu itibariyle her şeyiyle Kars’a ait bir eserdir. Filmde oynayan arkadaşlarımız daha önce herhangi bir eserde yer almamışlardı ama her biri bir profesyonel oyuncu gibi iş çıkararak filmin kalitesini bu seviyelere taşıdılar sağ olsunlar. Filmi yaklaşık 1 yıl beklettik ve bir Gala düzenleyerek Kars’ta bu filmi gösterime sunduk. Filmin konusu yoksulluk içerisinde evlerine kömür bulma çabası içerisinde olan çocukların hikayesinden ibaret. O mahrumiyet içerisinde mahsumiyet duygusuyla mücadele veren ve evlerini ısıtmaya çalışan çocukların mücadelesi.” dedi.

KESTİK LAFIYLA BERABER, YÖNETMENİMİZİN KOŞARAK ELLERİMİZİ ISITTIĞINI BİLİRİZ

Filmin aktör oyuncularından İlker Sır, “Filmde aktör oyuncu olarak yer aldım. Bugün de o filmin galası için buradayız. Biz de filmi daha önce izlemedik ve merakla bekliyoruz. Bu film benim de diğer arkadaşlarımın da ilk tecrübesiydi. Yüksek gelirli bir film olmasa da manevi olarak çok yükseklerde hissettiğimiz bir filmdi. ‘Kestik’ lafıyla beraber, yönetmenimizin koşarak ellerimizi ısıttığını biliriz. Kara lastiklerle, zor koşullar içerisinde ve üşüyerek çektiğimiz bu filmde birçok zorluğa da göğüs gerdik. Şu anda çok heyecanlıyız ve nasıl bir iş çıkardığımızı merak ediyoruz.” diye konuştu.

HERKES GİBİ BİZLER DE ÇOK HEYECANLIYIZ

Filmin başrol oyuncularından Yakup Özgür Kurtal da şunları söyledi:

“Karslıyım. 17 yaşındayım. Kars’ın geçmiş dönemlerini anlatan bir filmde yer aldık. Çok iyi bir film çektiğimizi düşünüyorum. Yönetmenimiz çok iyiydi, bizi anlayan bir yönetmendi ve kendisi de Karslıydı zaten. -30 derecede onun sıcaklığıyla çok iyi bir iş çıkardığımızı ve güzel ödüller aldığımızı düşünüyorum. Herkes gibi bizler de çok heyecanlıyız. İlk defa bir filmde yer aldık, iyi bir iş başardığımızı ve herkesin beğeneceğini düşünüyorum. Başrol oyunculardan birisiyim. Düşünün ki hiçbir bağlantınız olmadan bir yönetmen gelip sizi filmde oynatacağını ve başrol vereceğini söylüyor, bu inanılmaz bir duygu. Bu çalışmada Karslı olduğumuz için daha iyi bir iş çıkardığımız söylenebilir.”

Kars Korsanları filmi ilk olarak 65. Berlin Film Festivaline katıldı. 22. Adana Altın Koza’da Yılmaz Güney ödülü başta olmak üzere, Malatya, Rotherdam, Edirne, Singapur gibi birçok ulusal ve uluslararası film festivallerine katılarak ödüller aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.