1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kapadokya'da Muhteşem Gün Batımı
'Kamp Armen' Yeniden İnşaa Edilecek

'Kamp Armen' Yeniden İnşaa Edilecek

Kamp Armen'in yeniden inşası için gerekli olan imar değişikliği İBB'de oybirliğiyle kabul edildi.

A+A-

Gazeteci Hrant Dink'in de aralarında bulunduğu öksüz ve yetim çocuklara yuva olan Kamp Armen'in (Tuzla Ermeni Yetimhanesi) yeniden inşa edilmesi için önünde engel kalmadı. Böylelikle yetimhane binası yeniden inşa edilebilecek.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

DHA'nın haberine göre, yeni bir bina inşa edilmesi için 8 Nisan'da yıkılan Kamp Armen'in yeniden inşası için gerekli olan imar değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde oybirliği ile kabul edildi. 2015'te Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na iade edilen Kamp Armen'in arazisi Vakfın da isteği doğrultusunda 'Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı'na alındı. Böylelikle yetimhane binası yeniden inşa edilebilecek.

Kamp Armen binası 2015’te Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi ve Mektebi Vakfı’na iadesinden önce tapudaki son sahipleri tarafından yıkılmak istenmişti. Ancak Nor Zartonk ve Kamp Armen Dayanışması öncülüğünde 175 gün süren direnişin ardından bu girişim engellenmişti. Fakat buna rağmen yine de binanın bir kısmı yıkılmıştı.

kamp-armen.jpg

İNŞAATIN BAŞLAMASI İÇİN GEREKLİ ADIM ATILDI

Bir kısmı Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na, küçük bir kısmı ise Tuzla Belediyesi'ne ait olan arazi için yapılan plan değişikliğine göre, bu alanda “Halk eğitim merkezi, bilgi-beceri-meslek edindirme kursları v.b. gibi eğitim yapıları kültür merkezleri, sinema-tiyatro-sergi-konser- konferans salonları v.b kültürel yapılar, sosyal yardım birimleri v.b. işlevler, kütüphane, yurt, huzurevi, yetiştirme yurdu, rehabilitasyon, güçsüzler evi, v.b.gibi tesisler" yer alabilecek.

Öte yandan plan notlarına “Konut ve ticari birimler yer alamaz" ibaresi de eklendi. 4 bin 840 metrekare alanda hazırlanan projede, yıkılan kamp binasının yeniden yapılması ve yeşil alanın korunması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.