İYİ Partili Özdağ Disiplin Kurulu’na Sevk Edildi

İYİ Partili Özdağ Disiplin Kurulu’na Sevk Edildi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisince Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

A+A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisince Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu “FETÖ’cü” olmakla suçlamış, bunun üstüne Kavuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, yaptığı yazılı açıklamada, gelişmeler üzerine, 81 il başkanı ve 108 ilçe başkanının disiplin sürecinin başlatılması yönünde talepte bulunduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"Genel Sekreterliğimize yapılan başvurular, bugün Sayın Genel Başkanımıza iletilmiş, Genel Başkanımız da başvuru ve talepleri değerlendirerek Sayın Ümit Özdağ’ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermiştir."

umit-ozdag-001.jpg

Ne olmuştu?

İYİ Parti’nin 20 Eylül’de yapılan 2. Olağan Kurultayı’nda “oy verilmeyecekler” listesi hazırlandığı ve bu listenin başında da İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın yer aldığı ifade edilmişti.

Özdağ, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te yayınlanan “Tarafsız Bölge” programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu “FETÖ’cü olmak”la suçladı.

Bunun üstüne İYİ Parti'de 81 il başkanı, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu 'FETÖ'cü' olmakla suçlayan Ümit Özdağ'ın partiden ihraç edilmesi için Genel Merkez'e dilekçe verdi.

Buğra Kavuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler