1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış Kayak Merkezi'nde 'Yarıyıl Tatili' Yoğunluğu Yaşanıyor
'İntihar' Ettiği İddia Edilen 13 Yaşındaki Çocuk, Ailesi Tarafından Öldürülmüş!

'İntihar' Ettiği İddia Edilen 13 Yaşındaki Çocuk, Ailesi Tarafından Öldürülmüş!

Kars'ın Kağızman ilçesinde üç yıl önce evinde intihar ettiği iddia edilen 13 yaşındaki kız çocuğunun, ailesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

A+A-

2021 Aralık ayında Kars'ın Kağızman ilçesindeki evinde ruhsatsız tabancayla başından vurulan ve intihar ettiği iddia edilen 13 yaşında kız çocuğunun cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

13 yaşındaki kız çocuğunun baba ve ağabeyi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, anne ve 2 kardeşi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kars’ta 3 yıl önce evlerinde ruhsatsız tabanca ile başından vurulan ve intihar ettiği öne sürülen kız çocuğu B.K.'nin (13) ailesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 

PolitiKARS'ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde, üç yıl önce yaşanan bir olayın ardında gizli kalan acı bir gerçek ortaya çıktı.

13 yaşındaki B.K.’nin evinde ruhsatsız tabanca ile başından vurularak intihar ettiği şeklinde duyurulan olay, yapılan yeni bir inceleme sonucunda ailenin kararıyla gerçekleştirilen "töre cinayeti" olduğu ortaya çıktı.

OLAY

21 Aralık 2021 tarihinde meydana gelen olayda, B.K.’nin ölümü, intihar şüphesiyle yetkililere bildirildi. Ancak olayın detaylı bir şekilde incelenmesi sonucunda genç kızın ailesi tarafından öldürüldüğü belirlendi. 

Olayla ilgili olarak aile fertlerinin verdiği ifadelerde, B.K.’nin intihar ettiği savunulmuştu. Ancak yeni deliller ve detaylı soruşturma, ailenin ölümü kendi kararlarıyla gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı. 

SÖZDE “NAMUS MESELESİ” / Dosya kapsamındaki delillerin yeniden incelenmesi ve elde edilen yeni bilgilerin değerlendirilmesi neticesinde; B.K.’nin babası M.K. (65), annesi F.K. (59), kardeşleri İ.K. (36), M.K. (18) ve B.K. (16) gözaltına alındı.

Gözaltındaki aile, ilk başta kızlarının intihar ettiğini iddia etti. Ancak daha sonra, verilen ifadelerde B.K.’nin ailenin aldığı kararla sözde namus meselesi bahanesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI / İşlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden baba M.K. ve ağabeyi İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne F.K. ve ağabeyi M.K. ile B.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler