1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 30 Ekim Ortaokulu Yıkılacak!
Kars Barosu, Öldürülen 13 Yaşındaki B.K'nin Davasını Takip Edecek!

Kars Barosu, Öldürülen 13 Yaşındaki B.K'nin Davasını Takip Edecek!

Kars Barosu, 2021 yılının Aralık ayında Kars'ın Kağızman ilçesindeki evinde ruhsatsız tabancayla başından vurulan ve intihar ettiği iddia edilen 13 yaşında B.K'nin cinayete kurban gittiğinin ortaya çıktığı olaya ilişkin açıklama yaptı.

A+A-

Kars Barosu, Kars'ın Kağızman ilçesinde üç yıl önce evinde intihar ettiği iddia edilen 13 yaşındaki kız çocuğunun, ailesi tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından açılacak olan kamu davasının takipçisi olacak.

Kars Barosu, 2021 yılının Aralık ayında Kars'ın Kağızman ilçesindeki evinde ruhsatsız tabancayla başından vurulan ve intihar ettiği iddia edilen 13 yaşında B.K'nin cinayete kurban gittiğinin ortaya çıktığı olaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kars Barosu Başkanı Avukat Fettah Çapkurt, B.K'nin (13) evde intihar ettiği iddiasının ardından yapılan soruşturmada, kız çocuğunun aile meclisinin kararıyla öldürüldüğünün ortaya çıktığını açıkladı.

kars-barosu-aciklama.jpeg

PolitiKARS'ın haber sitelerinden derlediği habere göre; olaya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Avukat Fettah Çapkurt, gizlilik kararı getirilen dosyada delillerin toplanmasının ardından açılacak olan kamu davasının takipçisi olacaklarını söyledi.

'MUHTEMELEN KAMU DAVASI AÇILACAK'

Soruşturmanın halen devam ettiğini belirten Çapkurt, "Soruşturma gizli olarak yürütülmekte. Deliller toplandıktan sonra soruşturma makamınca ilgililer hakkında muhtemelen kamu davası açılacaktır ve bu davayı gerek “Çocuk Hakları” gerekse “Kadın Hakları” komisyonumuz müdahalede bulunacaktır. B.K'nin ölümüyle ilgili gizli kalan detayların ortaya çıkarılması yönündeki çalışmalarımız olacaktır, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi bildirmek istiyorum" diye konuştu.

Kars Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Eylem Anlı ile Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Şeyda Boy da düzenlenen toplantıda dava süreci ile ilgili açıklamada bulundu.

'İntihar etti' denilen Berna Karabulut'un aile içi şiddetle katledildiğini söyleyen Kars Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Eylem Anlı, "13 yaşındaki kız çocuğu B.K'nin 2021 yılındaki yaşamını yitirdiği olayla ilgili önceleri kız çocuğunun evlerindeki ruhsatsız tabanca ile başına ateş etmek suretiyle intihar ettiği öne sürülmüştü. Ama soruşturma makamınca soruşturmanın genişletilerek delillerin yeniden değerlendirilmesi sonucu, 13 yaşındaki kız çocuğu B.K'nin aile içi şiddetle katledildiği iddiasına ilişkin kuvvetli suç şüphesini ortaya koyan deliller ortaya çıkmıştır. Gözaltına alınan B.K'nin babası ve ağabeyi isnat edilen suç nedeniyle sulh ceza hâkimliğince tutuklanmış, annesi diğer iki kardeşi ise adli kontrol ile serbest bırakılmıştır." dedi.

'HUKUKİ SÜRECİ SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ'

Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurgulayan Kars Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Avukat Şeyda Boy ise "Maalesef vahim nitelikteki bir olayla karşı karşıyayız. Yaşamını yitiren B.K. ile ilgili yargı süreci şu anda soruşturma aşamasındadır. Soruşturma tamamlanıp kamu davası açıldığında Çocuk Hakları Komisyonumuzla birlikte Kadın Hakları Komisyonumuzca davaya müdahalede bulunarak B.K'nin ölümüyle ilgili tüm hususların ortaya çıkarılması için hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler