1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul Seçimleri Yenilendi
İmralı Adası'nda Tarihi Buluşma.. DEM Parti, Öcalan ile İkinci Görüşmesini Yaptı!

İmralı Adası'nda Tarihi Buluşma.. DEM Parti, Öcalan ile İkinci Görüşmesini Yaptı!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyeti, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek amacıyla İmralı Adası'na gitti. 

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyeti, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek amacıyla İmralı Adası'na gitti. 

Heyetin adaya ulaştığı bilgisi paylaşıldı ve görüşmelerin devam edeceği ifade edildi.

DEM PARTİ HEYETİ İMRALI ADASI'NA GİTTİ: ÖCALAN İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; DEM Parti'nin milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, 28 Aralık'ta İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. 

Bu görüşme sonrası, heyet Meclis'te temsiliyeti bulunan siyasi parti başkanları, cezaevindeki tutsak siyasetçiler, DEM Parti bileşenleri ve çeşitli çevrelerle bir dizi ziyaret düzenlemişti. 

HEYET, İKİNCİ GÖRÜŞME İÇİN YENİDEN İMRALI'DA

İmralı Heyeti, Abdullah Öcalan ile ikinci kez görüşmek amacıyla bugün İmralı'ya gitti. 

Heyetin, daha önceki görüşmelerde yer alan isimlerle aynı kadrodan oluşacağı öğrenildi.

..haberin uzantısı

ABDULLAH ÖCALAN İLE İKİNCİ GÖRÜŞME

Abdullah Öcalan ile 4 saatlik bir görüşme gerçekleştiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti'nin, yarın bir yazılı açıklama yapacağı öğrenildi.

GÖRÜŞME 4 SAAT SÜRDÜ

DEM Parti milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, bugün İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 4 saat süren ikinci bir görüşme gerçekleştirdi.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Heyetin, yapılan görüşmeye dair yarın bir yazılı açıklama yapması bekleniyor.

..haberin devamı 

DEM PARTİ İMRALI HEYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Abdullah Öcalan ile ikinci kez görüşen DEM Parti İmralı Heyeti, "Bu süreç herkesi, hepimizi birlikte ve özgürce yaşatacaktır. Bunun gerçekleşmesi umuduyla tüm toplumsal kesimlerin kıymetli katkılarını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, dün İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde PKK Lideri Abdullah Öcalan ile ikinci bir görüşme gerçekleştirdi. 

DEM Parti İmralı Heyeti, 4 saat süren görüşmenin içeriğine dair bugün yazılı bir açıklama yaptı.

dem-parti-008.jpeg

AÇIKLAMANIN İÇERİĞİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "DEM Parti İmralı Heyeti olarak 22 Ocak 2025 tarihinde İmralı Adası’nda Sayın Abdullah Öcalan‘la bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede, Sayın Öcalan öncelikle Bolu’da yaşanan elim yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemiştir."

Heyet, yürüttüğü görüşmelerle ilgili olarak Abdullah Öcalan'a gerekli bilgilendirmelerde bulunduğunu aktardı. "Sayın Öcalan’ın sürece ilişkin çalışmaları devam etmektedir. Bu konudaki hazırlıkları tamamlandıktan sonra kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır. Bizler de heyet olarak çalışmalarımızı ve temaslarımızı yürüteceğiz, gelişmeler oldukça da kamuoyunu bilgilendireceğiz," denildi.

Açıklamanın sonunda, "Bu süreç herkesi, hepimizi birlikte ve özgürce yaşatacaktır. Bunun gerçekleşmesi umuduyla tüm toplumsal kesimlerin kıymetli katkılarını bekliyoruz," ifadeleriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler