1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SUSUZ

  4. Susuz Şelalesi Turizme Kazandırılacak
HDP'nin Seçim Değerlendirme Toplantısı

HDP'nin Seçim Değerlendirme Toplantısı

Belediye Eşbaşkan adayları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in katılımıyla, HDP Kars İl Başkanlığı’nda seçim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

A+A-

Belediye Eşbaşkan adayları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in katılımıyla, HDP Kars İl Başkanlığı’nda seçim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Tüm halkların Regaip Kandili’ni kutlayarak konuşmasına başlayan Alaca, Kars’ta renkliliğe dikkat çekti.

HDP’nin ambleminde ağacın barışı temsil ettiğini ifade eden Alaca, “Parti amblemimiz ağaç gövdesi ülkeyi, barışı, kardeşliği yaprakları ise renklerimizi kimliklerimizi ifade ediyor. Parti programımıza ve seçim beyannamemize de bakın. O zaman anlayacaksınız ki HDP halktır, HDP  Kars’tır. Yani yapraklarımızdan biri Azeriyse diğeri Kürt’tür, biri Terekeme ise diğeri Türk’tür, kadındır, gençtir, alevidir, sunnidir. HDP üzerindeki bunca manipülasyonun sebebi de budur. Çünkü bugüne kadar ancak halklar arasında kutuplaştırma ve kamplaştırma yaratarak kendilerini var edebildiler. Ama gördüğümüz kadarıyla bütün halklarımız bunca kirli propagandaya rağmen HDP etrafında ortak ideal ve amaçlarda buluşuyorlar. Bu nedenle ısrarla “Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz” diyoruz” dedi.
İlçe ve belde eşbaşkan adaylarının katıldığı toplantıda konuşan HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayı Şevin Alaca’nın açıklaması şu şekilde:

Her hafta düzenlediğimiz basın toplantısı kapsamında yeniden bir aradayız. Bu vesileyle sizleri ve halkımızı saygıyla selamlıyorum.

Bildiğiniz üzere İslam alemi bu gece Regaib Kandilini idrak edecek. Bizde halklarımız arasında dayanışma duygularını güçlendirmesi dileğiyle halkımızın Regaib Kandilini tebrik ediyoruz. Bu mübarek gecede yapılacak ibadet ve duaların kabul olmasını Allah’tan diliyoruz.

‘KARS HALKI 31 MART’I ADETA İPLE ÇEKİYOR’
Kars’ın her mahallesinde ve sokağında her gün yüzlerce kişinin elini sıkıyor, onlarla konuşuyoruz. Gördüğümüz kadarıyla halkımız 31 Mart’ı adeta iple çekiyor. Çünkü Kars’ın bütün halklarının bir konuda uzlaştığını görüyoruz. Kars; artık kendine reva görülen çöpü, çukuru, çamuru, işsizliği, göçü, çeteleşmeyi, rantı kabul etmiyor. Zaten ne şehrin bunu kaldıracak bir altyapısı ne de insanların artık buna tahammül edecek gücü yok artık. İşte bu yüzden Kars halkı, 25 yıldır yetki verdiği bütün partilerden ve kişilerden hesap soracaktır. Bu anlamda 31 Mart, Kars’ta bir referandum havasında geçecektir. 

‘HDP’DE HERKESE YER VARDIR’
Tabii Kars halkının son 25 yılda belediyede yetki verdiği kişilerden sorumluluk kabul eden yok. Yerine getirilmeyen asgari belediyecilik hizmetlerinden ve halkın çarçur edilen parasından dolayı özür dileyen de yok. Ama hiçbir şey olmamış gibi Karslılardan tekrar yetki istiyorlar. Bunun için de HDP üzerinde spekülasyonlar yapmaktan, manipülasyonlara başvurmaktan ve dedikodu yaymaktan da geri durmuyorlar. Buna rağmen amaçlarına ulaşamıyorlar; çünkü Kars’ta Azerisi, Terekemesi, Yerlisi, Kürdü, Türk’ü herkes her şeyin farkında. İnsanlar artık boş hamasi nutuk dinlemek istemiyorlar. Bu anlamda açıkça ifade etmek isteriz ki HDP’de herkese yer vardır. 

‘HDP HALKTIR, HDP KARS’TIR’
Bakın parti amblemimiz ağaç gövdesi ülkeyi, barışı, kardeşliği yaprakları ise renklerimizi kimliklerimizi ifade esiyor. Parti programımıza ve seçim beyannamemize de bakın. O zaman anlayacaksınız ki HDP halktır, HDP  Kars’tır. Yani yapraklarımızdan biri Azeriyse diğeri Kürt’tür, biri Terekeme ise diğeri Türk’tür, kadındır, gençtir, alevidir, sunnidir. HDP üzerindeki bunca manipülasyonun sebebi de budur. Çünkü bugüne kadar ancak halklar arasında kutuplaştırma ve kamplaştırma yaratarak kendilerini var edebildiler. Ama gördüğümüz kadarıyla bütün halklarımız bunca kirli propagandaya rağmen HDP etrafında ortak ideal ve amaçlarda buluşuyorlar. Bu nedenle ısrarla “Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz.” diyoruz. 

‘BİZLERİN ÇABASIYLA GÜNEŞLİ GÜZEL GÜNLER GELECEKTİR’
Bizler de halkımızın teveccühüne layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Burada yöneticilerimizin, gönüllü Kars halkının büyük emeği var. Hiçbir şey yapamasa bile seçim bürolarımıza gelip bizden duasını esirgemeyen büyüklerimiz var. Hepsine çokça teşekkür ediyoruz. Tabii 31 Mart’a kadar daha çok çalışmalıyız. Bizlerin çabasıyla güneşli güzel günler gelecektir. O yüzden kadın –erkek bütün halkımızın el ele vererek Kars’ın makus talihini değiştirmesini istiyoruz. Birlikte başardığımızda emin olun ki buna değdiğini herkes görecektir. Çünkü bizim Kars’ta bir iddiamız var, ideallerimiz var. 

‘KARS’A MUTLAKA BİR KADIN ELİ DEĞMELİDİR’
Yarın aynı zamanda 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü. Bizler de bu vesileyle bugün Kars’ta kadın arkadaşlarla bir araya geleceğiz. Daha sonra da barışı sembolize eden beyaz tülbentler dağıtarak insanlarımıza karanfiller uzatacağız. Bu anlamda bütün kadınların da gününü kutluyoruz. Kars’a mutlaka bir kadın eli değmelidir. Çünkü Kars’ın nüfusunun yarısı kadınlardan oluşuyor. Kadına yönelik her türlü fiziksel, ruhsal, sosyal, siyasal ve ekonomik baskının son bulması için kadınların yönetimde olması önemlidir. 

Dolayısıyla Kars’ta bütün kadın arkadaşlarımızla birlikte kararlar alıp çocuklarımıza, gençlerimize ve tabi ki kadınlara ilişkin yapıcı projeleri hayata geçirebiliriz. Bu nedenle bütün hemcinslerimin sandığa gidip iradelerini yönetime yansıtmaları gerekiyor. Bu anlamda belirtmek isterim ki HDP aynı zamanda bir kadın partisidir. Kars’ta kadın arkadaşlarımızın da HDP etrafında birleşeceklerinden kuşku duymuyorum.

Sözlerimi sonlandırırken birkaç uyarıda da bulunmak istiyorum. 31 Mart’ta birlikte demokrasi destanı yazacağız. Hepimiz buna inanıyoruz. Ama bunun için yapmamız gereken çok şey var. Birincisi, mümkün olduğu oranda halkımızı çalışmalara daha aktif katılmaya davet ediyoruz. Çünkü ancak birlikte kazanabiliriz. İkincisi, halkımızın sandıklarda görev alıp iradesine sahip çıkması konusunda üzerine düşeni yapması gerekir. Üçüncüsü, seçmen kaydı Kars’ta olup da başka bir şehirde yaşayan insanlarımızın da hareketli seçmen komisyonlarımıza bir an önce başvurmalarını rica ediyorum.

hdp-016.jpeg

hdp-017.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler