1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'İl Seçim Kurulu' Karar Verdi... Kars'ta Adaylıkları Veto Edilenler!
HDP’nin ‘Seçim Afişleri’ne Saldırı

HDP’nin ‘Seçim Afişleri’ne Saldırı

Kars’ta HDP’nin belediye eşbaşkan adaylarının afişlerinin bulunduğu reklam panolarına saldırı düzenlendi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediyesi eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın afişlerinin bulunduğu reklam panolarına saldırı düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki panolarda bulunan afişlere, "ay yıldız, B.K, 3 hilal" yazılamaları yapıldı. Diğer siyasi partilerin panolarına ise dokunulmadığı belirtildi.

Saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunan HDP Kars İl Başkanlığı konuya dair yaptığı açıklamada, şunları belirtti: “HDP olarak herkesin bir arada eşit ve özgür bir ortamda kardeşçe yaşaması çabasındayız. Her partinin bu şehirde seçim çalışması yapma hakkı vardır. Hiç kimsenin de bunu engellemeye gücü yetmeyecektir.

“Bu tarz dışlayıcı ırkçı ötekileştirici saldırıda bulunanların kardeşlik ve huzur ortamının bozma çabalarının boşa çıkacağını da biliyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin ve arkasındaki güçlerin amaçlarına ulaşmasına izin vermeyeceğimiz gibi yargı önünde gerekli cezaları almaları için de bu işin takipçisi olacağımızın da kamuoyunca bilinmesini isteriz.”

“HDP olarak herkesin bir arada eşit ve özgür bir ortamda kardeşçe yaşaması çabasındayız. Her partinin bu şehirde seçim çalışması yapma hakkı vardır. Hiç kimsenin de bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Bu tarz dışlayıcı ırkçı ötekileştirici saldırıda bulunanların kardeşlik ve huzur ortamının bozma çabalarının boşa çıkacağını da biliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler