1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vergi Dairelerinde Yoğunluk Arttı
HDP’li Vekil Ziya Pir Serbest Bırakıldı

HDP’li Vekil Ziya Pir Serbest Bırakıldı

Tutuklu HDP’li vekil Nursel Aydoğan’ın Diyarbakır’da görülen duruşması için gittiği adliye binasında gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

A+A-

Tutuklu HDP’li vekil Nursel Aydoğan’ın Diyarbakır’da görülen duruşması için gittiği adliye binasında gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen HDP’li vekil Nursel Aydoğan’ın duruşmasından çıktıktan sonra adliye önünde sivil polislerce gözaltına alındı. HDP’li vekiller Meral Danış Beştaş ve Sibel Yiğitalp ile açıklama yapmak için adliye önüne geldiği sırada buraya gelen sivil polisler, HDP’li Pir’e, “Hakkınızda savcılığın talimatı ile zorla getirilme kararı var. Sizleri usulüne uygun bir şekilde savcılığa götüreceğiz” dedi. Pir'in geçtiğimiz yıl yaptığı bir konuşmaadan dolayı hakkında açılan 'Kamu görevlisine hakaret' davası nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. 

Öte yandan gözaltı işlemi sırasında kararı isteyen vekillere polisin, “Karar savcılıkça hazırlanıyor, arkadaş hemen getiriyor” demesi dikkat çekti. 
Savcılık kararının beklendiği esnada konuşan Pir, “Bana henüz tebliğ edilen bir şey yok. Herhalde beni adliye içinde gören savcı, ‘Hazır buradayken getirin ben de kararı hemen çıkarıyorum’ demiş” dedi. Kararların Ankara’dan zaten verildiğini vurgulayan Pir, “Verilen karar burada uygulanıyor sadece. Başbakan Yardımcısı ‘Burası dingonun ahırı mı?’ diye sormuştu. Evet, buraları o hale getirdiler. Bizim duruşumuz nettir. Siyasi savunmamızı yapacağız. Savcı ve hakimin şahsı ile ilgili de bir sorunumuz yok” diye konuştu.
Polis nezaretinde adliye binasının içerisine alınan Pir, bir süre Diyarbakır Barosu’nun odasında bekletildikten sonra savcılığa çıkarıldı. Pir, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 
Serbest bırakılan Pir, gözaltına alınmasına ilişkin şunları söyledi: "Daha önce gözaltına alındığımdan ayrı bir dosyaymış. Bununla beraber 4’üncü dosyam oldu. Geçen sene Huzurevleri’nde bulunan KURDİ-DER binasına baskın yapılmış ve aynı bina içerisinde bulunan haber ajansı, gazete yerleri de talan edilmişti. Orada bulunan onlarca kişi de gözaltına alınmıştı. Bu baskın için de herhangi bir karar yoktu. Karar çok sonradan çıkarıldı. Zaten basına yansımıştı. Bende baskından sonra bina önünde yaptığım açıklamada, “Bunu yapanlar ancak Saray’a soytarı adayı olabilir’ diye bir ifade kullanmışım. Bu yüzden kamu görevlisine hakaret ettiğim iddiasıyla ifade verdim. İfadenin ardından serbest kaldık. Çalışmalarımız devam edecektir."
Pir, 4 Kasım 2016 tarihinde de HDP Eş Genel Başkanları ile birlikte gözaltına alınmış ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.


Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.