1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hanefi Avcı'dan Suç DUYURUSU
HDP'li Vekil Nursel Aydoğan'a Tahliye Kararı

HDP'li Vekil Nursel Aydoğan'a Tahliye Kararı

4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan hakkında tahliye kararı verildi.

A+A-

4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan hakkında tahliye kararı verildi.

Silivri Cezaevi’nde bulunan Aydoğan, SEGBİS yöntemi ile katılırken, duruşmayı HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca, Ziya Pir, Mahmut Toğrul’un da aralarında bulunduğu birçok kişi takip etti.

Aydoğan, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “örgüt üyeliği” (TMK 5/1) iddiasıyla tutuklu yargılanıyordu. Bugün görülen duruşmada, mahkeme Aydoğan’ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Aydoğan’a başka bir davada “terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suretiyle örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla verilen 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası, Antep Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) tarafından 23 Mart 2017’de onanmıştı.

Aydoğan’ın avukatı Abdulkadir Güleç, bianet’e yaptığı açıklamada “Hükmün infazı için kararın Meclis’te okunması lazım” dedi ve Aydoğan’ın bugün içinde cezaevinden çıkacağını söyledi:

“Bugünkü duruşmada 2011. 2012, 2013 ve 2016’da hazırlanan fezlekelerle ilgili bir iddianame üzerinden bir yargılama yapıldı. Asıl suçlama örgüt üyeliği suçlamasıydı. Çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalar ve katıldığı gösterilerle suçlanıyordu. Yani bugün tutuklu bulunduğu davada tahliye kararı çıktı. Tahliyesine ilişkin bir sorun yok.”

Nursel Aydoğan hakkında

17 Kasım 1958'de Bursa Yenişehir'de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesini bitirdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Tüm Sağlık-Sen Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasında yöneticilik yaptı. Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Federasyonunda Genel Başkanlık görevinde bulundu.

2005’de kurulan, Anayasa Mahkemesi’ne kapatılma davası açılması üzerine 2011’de kendini fesheden Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) Kurucu üyesi.

24. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi.

Orta düzeyde İngilizce bilen Aydoğan'ın bir çocuğu var.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.