1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Zorluoğlu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi
HDP'li vekil Erdoğmuş Gözaltına Alındı

HDP'li vekil Erdoğmuş Gözaltına Alındı

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş gözaltına alındı.

A+A-

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Meclis'ten çıktıktan sonra gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü polislerince evinde gözaltına alınan Erdoğmuş, sağlık kontrolünden geçirildi. 

Nimetullah Erdoğmuş hakkında

1 Ocak 1960'ta Bingöl Genç Meşedalı köyünde doğdu.

Müftü; Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Mısır'da mesleki bilgi alanında özel eğitim aldı.

Elazığ, Kilis ve Diyarbakır’da İl Müftülüğü yaptı. Evli. Beş çocuğu var. 

Haberin uzantısı..

ERDOĞMUŞ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili Nimetullah Erdoğmuş savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Erdoğmuş, dün akşam (15 Aralık) Ankara’da Meclis çıkışında gözaltına alınmıştı. Bu sabah çıkarıldığı adliyede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

HDP Erdoğmuş’un katıldığı Cuma Namazı gerekçesiyle hakkında oluşturulan fezlekeden dolayı gözaltına alındığını duyurmuştu.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis’te yaptığı basın toplantısında “Nimetullah Erdoğmuş, izinsiz Cuma namazı kıldırdığı için yargılanıyor. Bu genel merkezimize saldırı ile aynı fotoğrafın parçasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.