HDP’li Habip Eksik'in Ayağı Kırıldı

HDP’li Habip Eksik'in Ayağı Kırıldı

Yüksekova’da polis müdahalesinde yaralanan HDP Milletvekili Habip Eksik’in ayağı, oluşan kırıklar nedeniyle alçıya alındı.

A+A-

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümünde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti. Müdahalede darp edilen HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in ayağı kırıldı.

HDP ve çeşitli dernekler Öcalan’ın tutuklanmasının yıl dönümünde bazı illerde yürüyüş eylemi düzenleyerek, ‘tecirt’in kaldırılmasını istedi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Hakkari Yüksekova'da HDP tarafından düzenlenen “Özgürlüğe Yürüyoruz” yürüyüşünü polis engelleyerek müdahale etti. Müdahale sırasında gerginlik çıkarken aralarında gazetecilerin de bulunduğu en az 20 kişi gözaltına alındı.

Polis müdahalesinde yaralanan ve hastaneye kaldırılan HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in ayağında iki kırık tespit edildi. Bacağı alçıya alınan Eksik’in, Ankara’ya götürülerek burada tedavi altına alınacağı öğrenildi. 

Eksik’in görüntülerini Twitter’dan paylaşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugün Yüksekova’da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı.Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz.” dedi.

Diğer illerde gerçekleştirilen gösterilere de polis müdahale etti.

...haberin uzantısı

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde HDP tarafından düzenlenen "Özgürlük Yürüyüşü"ndeki polis müdahalesine yönelik açıklama yaptı.

Darp sonucu ayağı kırılan HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik ve beraberindeki vekillerin 'polis tarafından darp edildiklerine ve aşırı güç kullanıldığına dair algı oluşturmak amacıyla arbede esnasında kendilerini yere attıkları' ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Grup içindeki milletvekilleri, görevlilerimiz tarafından darbedildiklerine ve aşırı güç kullanıldığına dair algı oluşturmak amacıyla arbede esnasında kendilerini yere atmışlardır. Ardından yaralanma görüntülerini sosyal medya aracılığı ile paylaşmışlardır. Yasa dışı şekilde yapılmak istenen bu eyleme katılanlarla ilgili gerekli adli işlemler devam etmektedir"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.