1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SUSUZ

  4. Susuz’da Beton Mikseri Yan Yattı
HDP'den Kahvaltılı Basın Toplantısı

HDP'den Kahvaltılı Basın Toplantısı

HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayları basınla kahvaltıda bir araya geldi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediye Eşbşakan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca Kars’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarıyla konuşan Alaca, ”Bizim bir sloganımız var ‘HDP umuttur, umut dimdik ayakta’. Yaptığımız seçim çalışmalarında da gördük ki, halkların umudu HDP’de ve umut her geçen gün büyüyor. Biz de bunun karşılığını vereceğiz. Kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

‘KARS’I HAK ETTİĞİ GÖRÜNTÜYE KAVUŞTURACAĞIZ’

Kars’ta yıllarca etnik kimlik üzerinden siyaset yapıldığını ifade eden Alaca, HDP’nin kimlik siyasetinin karşısında duracağını söyledi. Alaca, “Biz HDP olarak Kars’ın bu gidişatına itiraz ediyoruz ve halklarımızla beraber Kars’ı değiştirip dönüştürmek istiyoruz. Demokratik, şeffaf, katılımcı, sorgulanabilir ve denetlenebilir bir belediyeciliği inşa edeceğiz. Farklı etnik kimliklerin yaşadığı Kars’ta yıllarca kimlik siyaseti yapıldı, halklar ayrıştırıldı, ötekileştirildi. Kimlik siyasetinin karşısında duracağız kamusal faydayı gözeteceğiz. Kars’ı kadın eliyle değiştireceğiz. Kadınların yönetimde eşit temsil edilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Alaca, “Kars kendine özgü kültürel yapısı farklı kimlikleriyle kadim bir kent. Ancak uzun yıllar uygulanan yanlış devlet politikaları nedeniyle bugün kent görünümünden çok uzak bir halde. Biz Kars’ı hak ettiği yönetime ve görüntüye kavuşturmak için yola çıktık. Kars’ı uzun yıllar yönetenler bugün de adaylar. Bu partiler ve kişiler geçmişte olduğu gibi hala seçim kampanyalarında çeşitli sözler veriyorlar, vaatlerde bulunuyor. Biz geçmiş tecrübelerine de hakim olduğumuz için verilen sözlerin havada kalacağını biliyoruz” diye konuştu.

Ardından konuşan Bilgen ise, projelerini anlatmaya fırsat bulamadıklarını ifade ederek, Kars’ta siyasetin seviyesinin düşürüldüğünü söyledi. Bilgen, “Kars’ta siyaset yapmak hem çok zor hem çok kolay. Biz istedik ki seçim startıyla birlikte sadece projelerimizi konuşalım. Kars için nasıl projelerimiz olduğunu nasıl bir vizyona sahip olduğumuzu anlatalım. Ne yazık ki bugüne kadar buna çok imkan bulamadık. Birincisi kentte beklenti o kadar aşağı inmiş ki bir proje anlatmaya başladığınızda, tarım ürünleri ile ilgili kültür sanatla ilgili insanlar diyor ki, ‘ya bırakın projeyi çöpü toplayacak mısınız, toplamayacak mısınız? Yolları çukurdan kurtaracak mısınız, kurtarmayacak mısınız? Bu kadarı yeter ona da razıyız’. Tabi çıtanın bu kadar aşağıda olması bir şehir için üzücü ve endişe verici” dedi.

‘PROJE YARIŞTIRMAK YERİNE ASGARİ HİZMETLERİ KONUŞUYORUZ’

Kars’ın tarihi dokusu ve yerel ürünlerine dikkat çeken Bilgen, “Büyük bir tarihi mirasa sahip olan bir kentte, markalaşmaya uygun yerel ürünleri olan kentte, proje yarıştırmak yerine ‘çöp, su yol’ gibi belediyeciliğin olmazsa olmazı en kötü belediye başkanının bile yapması gereken işleri vaat gibi anlatmak bunun üzerinden söz vermek Kars için ayıptır” ifadelerini kullandı.

Kars’taki belediyeciliğin toplumsal bir soruna dönüştüğünü ifade eden Bilgen, “Yaşananlar toplumsal bir soruna dönmüş durumda. İnsanlar umutsuz, şehrin düzeleceğine dair inancını yitirmiş. ‘Böyle gelmiş böyle gider’ algısı bütün şehri kuşatmış olan tehlike. Bütün şehri ilgilendirmeyen sadece birkaç siyasetçinin siyaset yapma tarzından kaynaklanan bir sorun. Ne yazık ki, yine bu yaklaşım yüzünden projelerimizi konuşamadık. Çünkü tek bildikleri yöntem dedikodu yapmak, iftira atmak yalan üretmek” dedi.

‘SEÇİLDİKTEN SONRA AYHAN BİLGEN KARS’I TERK EDECEK’ İDDİASI

Bilgen şunları söyledi: “‘Seçildikten sonra Ayhan Bilgen Kars’ı terk edecek’ yaygarasını iki haftadır her gittikleri ev toplantısında her esnaf ziyaretinde yapıyorlar. Biz söyleyecek bir şeyimiz varsa halka söyleriz. Bırakacağımız zaman da halktan izin alarak bırakırız. Görevimizi yapamazsak vaatlerimizi yerine getiremezsek başkaları gibi koltuğa yapışmadığımız için koltuk hırsıyla siyaset yapmadığımız için kendimiz bırakırız zaten. Onun için hiç endişe etmesinler, boşuna heves etmesinler 25 yılın hesabını sormadan hiçbir yere gitmeyeceğiz. Bu şehri bu hale getirenlerden, arazileri peşkeş çekip nemalananlardan, tarihi binaları yağmalayanlardan ve bu şehirde siyasetin seviyesini düşürenlerden önce hesap soracağız, ondan sonra halkımıza hesap vereceğiz. Halk bizden ve hizmetlerimizden memnun değilse tadında bırakmayı biliriz bu olgunluğa da sahibiz. 

KARS KALESİNE BAŞKA BAYRAK DİKMEYECEĞİZ

Bu şehirde hala kimlik siyaseti, toplumsal gerilim, toplumsal farklıları kaşıma üzerine kurulu siyasete umut bağlayanlar var. Bunu söylemek biraz komik ama Kars kalesine başka bayrak dikmeyeceğiz. Bayrak arayışında falan değiliz. Çöpün hesabını veremeyenler bize vatanseverlik dersi vermeye kalkıyorlar. Yağmanın, talanın, yolsuzluğun, ihalelerin hesabını veremeyenler bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar. Biz kendimizi anlatmaya çalışırken bir de bu tür şeyleri cevaplamak zorunda kalıyoruz.”

HDP Eş Başkanları Bilgen ve Alaca, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler