1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Güroymak'ta Yerel Seçimler İptal Edildi
HDP'de Sezai Temelli Yerine Mithat Sancar

HDP'de Sezai Temelli Yerine Mithat Sancar

HDP 4’üncü Büyük Olağan Kongresi’nde Eş Genel Başkanlık için öne çıkan isimlerin Pervin Buldan ve Mithat Sancar olduğu öğrenildi.

A+A-

HDP 4’üncü Büyük Olağan Kongresi’nde Eş Genel Başkanlık için öne çıkan isimlerin Pervin Buldan ve Mithat Sancar olduğu öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yarın Ankara Arena’da gerçekleştireceği 4. Büyük Olağan Kongresi’nin hazırlıkları tamamlandı. “Geleceğe Yürüyoruz” şiarıyla gerçekleşecek kongreye 30 bin partilinin katılımı bekleniyor.

Parti kurmaylarınca siyaseten kazandıran-kaybettiren bir çizgiden çıkılarak Türkiye’nin yönetimine talip olunacağı zikredilen HDP’nin, kongre ile birlikte bu noktada güçlü bir çıkış yapması bekleniyor. Bugün Türkiye’nin birçok yerinden otobüslerle kongreye katılmak üzere yola çıkan partililerin karşılaşabileceği sorunların çözülmesi için ise, Kongre Kriz Koordinasyonu birimi kuruldu.

KOORDİNASYON MERKEZİ

HDP Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Saruhan Oluç, HDP Meclis Grup Amiri Mahmut Toğrul ve HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ile avukatların yer aldığı Kongre Koordinasyon Merkezi, illerden gelen yurttaşların kongreye gelene kadar yaşayabileceği sorunların çözümleri için çalışacak.

Kongre için Valiliğe yapılan başvurunun yanı sıra HDP’nin kongre salonu ve girişlerinde yaşanacak olumsuzlukları önlemek için 400 kişi ile güvenlik sağlanacak. Tüm parti çalışanlarının görevlendirme yapıldığı kongrenin coşku ile geçmesi için hazırlıklara son şekilleri veriliyor.

AKADEMİSYENLER VE GAZETECİLER YER ALACAK

Parti Meclisi’nde iki dönem kuralını esnetmeyen HDP’de yeni dönemde güçlü isimlerde Mutabakat Komisyonu tarafından son şeklini aldı. Parti Meclisi’nin bugün yapılacak toplantılarla son şekli verilecek. HDP’nin yeni dönem siyasetinde Parti Meclisi içerisinde Kürt siyasetinden bazı eski isimlerin yanı sıra Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen akademisyenler, gazeteciler ve ekoloji mücadelesinden önemli isimlerin de görev alacağı öğrenildi.

Demokrasi Partisi (DEP) Mardin eski Milletvekili Ali Yiğit, akademisyenler Nuray Türkmen ve Nejla Kurul, Terzi Fikri’nin oğlu Naci Sönmez, Önder Alagedik, Gazeteci Ender Öndeş, Sosyolog Veli Saçılık, HDP eski Milletvekili Ferhat Encu ve KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Tahsin Yeşildere’nin yeni dönemde PM’de görev alması bekleniyor.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER SANCAR VE BULDAN

Eş Genel Başkanların belirlenmesine dair ise Mutabakat Komisyonu’nun çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Mutabakat Komisyonu’nda tartışılan isimler arasında öne çıkan isimler Mithat Sancar ve Pervin Buldan olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin Mutabakat Komisyonu, ilerleyen saatlerde açıklama yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler