1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. AK Parti MYK Belli Oldu
HDP 'Olağanüstü İtiraz'da Bulunacak

HDP 'Olağanüstü İtiraz'da Bulunacak

HDP, KHK'lı belediye başkanlarıyla ilgili YSK kararına karşı olağanüstü itiraz başvurusu yapacaklarını duyurdu.

A+A-

HDP milletvekilleri, KHK’lı seçilmiş belediye başkanlarına mazbata verilmeyeceğini açıklayan Yüksek Seçim Kurulu önünde basın açıklaması yaptı.

HDP Milletvekili Mithat Sancar, karara karşı olağanüstü itiraz yoluna gideceklerini söyledi. Konunun ilk olarak 9 Nisan’da YSK’de görüşüldüğünü belirten Sancar, 10 üyeden 5’inin yeniden seçime gidilmesi, 5’inin de mazbataların ikinci adaya verilmesi yönünde oy kullandığını, ancak daha sonra yeniden toplanan YSK’nin 7’ye 4 ile ikinci adaya verilmesi kararı aldığını söyledi.

‘YSK İLE İLGİLİ HSK’YA ŞİKAYATTE BULUNACAĞIZ’

YSK ile ilgili HSK’ye şikayet bulunacaklarını belirten Sancar, şu anda 26 bölgede seçilmiş belediye başkanlarına mazbatalarının verilmediğini açıkladı.

İstanbul’daki karmaşıklığın nedeninin YSK’nin ‘hukuk dışı tutumu’ olduğunu dile getiren Sancar, seçim sonuçlarına ilişkin sürecin takipçisi olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler