1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kütahya'da Cami Ve Gençlik Buluşması
HDP Bakırköy Mitingi: Tecridi Sonlandırın

HDP Bakırköy Mitingi: Tecridi Sonlandırın

Halkların Demokratik Partisi “Emek, Barış, Adalet” sloganıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda miting düzenledi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi “Emek, Barış, Adalet” sloganıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda  miting düzenledi.  

Miting Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 8 Kasım’da Abdullah Öcalan için başlattığı ve cezaevlerinde 200’ü aşkın siyasi tutuklunun destek verdiği açlık grevleri için düzenlendi.

Leyla Güven video mesajıyla katıldı

Açlık grevinin 88. gününde olan Leyla Güven de mitinge video mesaj ile katıldı ve şunları söyledi:

Değerli arkadaşlar, öncelikle hepinizi Amed Zindanı'nın direniş ruhu ile selamlıyorum ve yürüttüğünüz mücadelede gösterdiğiniz direnişten dolayı hepinize sevgilerimi saygılarımı iletmek istiyorum. İyi ki varsınız. Yaşasın halkların kardeşliği.

Temelli: Sadece belediyeleri almakla kalmayacağız.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Tecridi sonlandırın” diye seslediği konuşmasında “Adaletten, hukuktan, kendi çıkardıkları yasadan bile kaçan yetkililere çağrı yapıyorum. İstenen haktır, hukuktur. Bu sese kulak verin, tecridi sonlandırın. Sayın Öcalan’ın aile ve avukat görüşleri düzenli bir şekilde sağlanmalıdır” dedi.

Temelli sandığa gitme çağrısı yaptı ve yerel seçim için ise şunları söyledi:

 “Sandıklara gideceğiz, HDP’ye oy vereceğiz. Aday çıkarmadığımız yerde de demokrasi mücadelesini hep birlikte büyüteceğiz.

“Sadece belediyeleri almakla kalmayacağız. Batı’da da AKP-MHP iktidarını gerileteceğiz. Doğa talanına son vermek için mücadele edeceğiz.

“Yerellerde iktidara gelmek, tecride son vermek demek. Bir başka Türkiye’yi hep birlikte var etmek demek. Bu ülkeyi kurtarmak için 31 Mart çok önemli. Her şeyi tekleştiren bu zihniyete karşı tüm farklılıklarımızla buradayız demek.

“Kürdü ile Türkü ile, Ermeni, Alevi ve Sünni’si ile yanayız. Güçlüyüz. Bu ülkede emeğin hakkı için, kadınların eşit temsili için, bu ülkede güzel günler görmek için buradayız.”

Güvenlik önlemleri

E-5 yolundan itibaren miting alanına giden İncirli Caddesi polisler tarafından bariyerlerle kapatıldı. Kimi caddelere ise atlı polisler tur attı. Mitinge gelenler alana girebilmek üç ayrı arama noktasından geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler