1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzincan Belediyesi Personellerine İş Sağlığı Eğitimi
HDP | AYM, Kapatılma İddianamesini İade Etti

HDP | AYM, Kapatılma İddianamesini İade Etti

Anayasa Mahkemesi HDP'nin kapatılması davasında iddianamede usul eksikliği tespit etti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, eksikleri tamamlayarak iddianameyi tekrar Anayasa Mahkemesine gönderecek ve yeniden inceleme yapılacak.

A+A-

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada iddianamenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iadesini kararlaştırdı. 

AYM, bugünkü gündem toplantısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP'nin kapatılmasına ilişkin açtığı davada ilk incelemeyi yaptı.

İddianamede usul eksiklikleri tespit eden Genel Kurul, eksikliklerin tamamlanması için başvurunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iadesine karar verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, eksikleri tamamlayarak iddianameyi Anayasa Mahkemesine sunmasının ardından yeniden ilk inceleme yapılacak. Genel Kurul, daha sonra belirlenecek bir günde tekrar toplanarak iddianamenin kabul edilip edilmediğine karar verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler