1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Amatör Liglerde Kuralar 24 Eylül’de Çekilecek
'Hayvan Borsaları'nda Bayram Coşkusu.. Bölge İllerinden Kurbanlık Sevkiyatı! 

'Hayvan Borsaları'nda Bayram Coşkusu.. Bölge İllerinden Kurbanlık Sevkiyatı! 

Türkiye’nin hayvancılıkta önde gelen bölge illerinden Erzurum, Ağrı ve Kars’tan, Kurban Bayramı öncesinde büyük bir kurbanlık sevkiyatı gerçekleştirildi. 

A+A-

Türkiye’nin hayvancılıkta önde gelen bölge illerinden Erzurum, Ağrı ve Kars’tan, Kurban Bayramı öncesinde büyük bir kurbanlık sevkiyatı gerçekleştirildi. 

Erzurum, Ağrı ve Kars’tan ülkenin dört bir yanına toplamda 87 bin 45 küçük ve büyükbaş hayvan sevk edildi.

BESİCİLERDEN BATI İLLERİNE KURBANLIK SEVKİYATI

PolitiKARS’ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; Zengin yayla ve meralara sahip olan bölgedeki besiciler, yetiştirdikleri hayvanları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan kontrol ve işlemlerin ardından batı illerine sevk etmek için hazırlıyor. 

Yaklaşan bayram öncesi, hayvanlar kamyonlara yüklenerek İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli başta olmak üzere farklı illere gönderiliyor.

HAYVAN BORSALARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Erzurum, Ağrı ve Kars’taki hayvan borsalarında bayram yaklaştıkça yoğunluk artıyor. Besiciler, hayvanları satmak için sabahın erken saatlerinde borsaya getiriyor ve vatandaşlarla pazarlık yapıyor.

‘TARIM CEBİMDE’ UYGULAMASI İLE KOLAY KONTROL

Vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım Cebimde” uygulaması sayesinde, kurbanlıklarının sağlık durumu, ırkı, aşıları ve diğer tüm bilgilerini hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edebiliyor.

ERZURUM’DAN REKOR SEVKİYAT

Erzurum’dan bu yıl 59 bin 800 kurbanlık sevk edildi. Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Alpaslan Kenger, sevklerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti.

YOL KONTROL VE DENETİM İSTASYONU

Erzurum’da kurulan Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu’nda, sevk döneminde günlük ortalama 200 araç kontrol ediliyor. Açıldığı günden bu yana 158 bin hayvan denetlendi.

AĞRI’DAN KURBANLIK SEVKİYATI

Ağrı’dan şu ana kadar 11 bin 500 kurbanlıkgönderildi. Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, hayvanların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve sağlıksız olanların sevkine izin verilmediğini vurguladı.

KARS’TAN KURBANLIK HAREKETLİLİĞİ

Kars’tan şimdiye kadar 15 bin 745 kurbanlıksevk edildi. Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın, denetimlerin devam ettiğini ve bulaşıcı hastalıkların engellenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.