1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Olay TV’nin Ekranı Karardı
Hakkari’de Seçilmiş Kalmadı!

Hakkari’de Seçilmiş Kalmadı!

Hakkari merkez ve ilçelerinde seçilmişlere karşı gerçekleştirilen tutuklama dalgasıyla neredeyse halkın seçtiği bütün seçilmişler tutuklandı.

A+A-

HDP’li 3 milletvekilinin tutuklu bulunduğu Hakkari’de ilçe belediyelerine yapılan baskınlarda belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerinin gözaltına alınmasıyla birlikte kentte seçilmiş kalmadı. 
DİHABER'in haberine göre, Hakkari merkez ve ilçelerinde seçilmişlere karşı gerçekleştirilen tutuklama dalgasıyla neredeyse halkın seçtiği bütün seçilmişler tutuklandı. İlk olarak 23 Ağustos 2015 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Hakkari Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’den sonra yerlerine vekil olarak gelen Fatma Yıldız ile Şaban Alkan ve çok sayıda belediye meclis üyesi tutuklanarak cezaevine konuldu. 11 Eylül 2016 tarihinde ise Hakkari Belediyesi’ne kayyım atandı. 

TÜM SEÇİLMİŞLER İÇERDE
Bununla da sınırlı kalmayan operasyonlar kapsamında bu kez de halkın yüzde 80’nin oyunu alarak seçilen HDP’li milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan tutuklandı. Son olarak DBP’nin son yerel seçimlerde yüzde 86.6 oy aldığı Yüksekova, yüzde 54.2 oy aldığı Çukurca ve yüzde 49.6 oy aldığı Şemdinli Belediyeleri’ne dönük gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz, Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Adile Kozay ile Çukurca Belediye Eşbaşkanları Hilal Duman ve Servet Tunç ile birçok belediye meclis üyesi gözaltına alındı.
Hakkari merkez ve tüm ilçelerinde bulunan belediye eşbaşkanlarının tutuklanması veya gözaltına alınması, kentin mevcut 3 milletvekilinin tutuklu bulunmasıyla birlikte kentteki bazı belediye meclis üyelerinin dışında seçilmiş kimse kalmadı. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.