Gürbüz Çapan ile Özel Söyleşi

Gürbüz Çapan ile Özel Söyleşi

Esenyurt kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, PolitiKARS.com'dan Ali ihsan Alınak ile yaptığı özel söyleşide önemli açıklamalarda bulundu...

A+A-

Esenyurt kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, PolitiKARS.com'dan Ali ihsan Alınak ile yaptığı özel söyleşide önemli açıklamalarda bulundu...

Ben bütün hayatım boyunca herhangi bir Karslıya soyadını sormadım diyen Çapan, “ben Kars’ın gurbetteki kuşuyum. Ben hem Kürt’üm -şimdi Türkler rahatsız olsa da söyleyeyim- özellikle Kürt’üm, Çerkez’im, Çeçenistanlıyım, Azerbaycanlıyım, Ermeni’yim. Ne fark eder ya? Ben hekimim.” açıklamasında bulundu.

İşte, Gazeteci Suat İncedere’nin çekimlerini yaptığı özel söyleşiden başlıklar.

HERKESE EŞİT MESAFE

Öncelikle hoş buldum Kars’a, hepinize. Bizim Gürcülerin çok sevdiğim bir lafı var, diyor ki; “Gürcü olmasaydım çok mahcup olurdum.” Ben de Karslı olmasaydım mahcup olurdum. Bizim için Kars nedir? Kars çok kültürlülüktür. Herkese eşit mesafede durmayı bilmektir. Yani hududunu bilmek, hududu aşmamak, aştırmamaktır.

gurbuz-capan-kars.jpeg

ALLAH ÖMRÜMDEN 10 YIL ALSIN BAYKAL’A VERSİN

Deniz Baykal bize kumpas kurdu. O zamanlar Jandarma Genel Komutanı vardı. Bunlar bir Çerkes çetesi kurmaya çalıştılar. Yani bizi de -ben Kürt raporunda çalıştığım için- 11 arkadaş hariç hepimizi attı partiden. Bize merkez rütbe görev vermişti. Yaptığımız çalışma da okuyabilsinler, dillerini korusunlar, kültürlerini korusunlar falandı onun ötesinde bir şey değildi. Çok derin yaralamıştı Baykal’ı bu. O da yavaş yavaş hepimizi tek tek çivi söker gibi söküp attı bizi. Beni içeri attırdılar.

... Allah benim ömrümden 10 yıl alsın Baykal’a versin ama bu halde kalsın, ölmesin. Yani Allah onu hiç öldürmesin, baka baka kalsın. Ben en verimli zamanımda müdahil olabilirdim Türkiye siyasetinde. Bütün bunun önünü kestiler.

İTTİFAKIN ÇİMENTOSU ERDOĞAN’DIR

(Ekrem İmamoğlu hakkında) Bu ittifakın tek çimentosu var o da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizi bir araya getiren odur. Derler ya Kars’ta kötü komşu adamı ev sahibi eder diye. Bizim ilginç bir şeyimiz vardı yani beş tane eski ülkü ocakları genel başkanı bizimle aktif aynı cephedeydiler benim ofiste çalışma yaptık onlarla. Bizi bir arada görünce ne oluyor bunlara diye düşünüyorlardı. Ondan sonra inanılmaz bir şekilde herkes toplandı İstanbul’da. Yaygara şuydu; bir kanaat oluşturmuşlardı bunca zaman içerisinde bir korku imparatorluğunun sonucu olarak. İstanbul’u vermez İstanbul’u ne yapar eder alır diye.

Biz 13 binle aldık fakat arkadaş saymadı tabi... Bu saymama işi İttihat ve Terakki’den gelen bir refleks var. Onlarda 1913’te saymamışlardı seçimi, bu arkadaş da saymadı sonra 800 bin yiyince saydılar, rahatladılar.

Şimdi Türkiye’de de aynı şey söz konusu artık Abbas yolcu derler, bağlasan durmaz. Sonu geldi bu işin bu Tayyip Erdoğan fenomeninin. Türkiye tek bir inşaat sektöründe büyümüştü onu da batırdı çok şükür. Türkiye’nin ekonomisi çıkmaza girmiş durumdadır. Paramızı hiçbir Dünya bankası para yerine koymuyor. Bunun bir adım sonrası iflastır.

İMAMOĞLU BAŞARILI OLACAK MI?

Başarılı olmasına çalışıyoruz hepimiz, herkes elinden gelen katkıyı yapıyor. Bizzat yan yana olmak gerekmiyor, yan yana durup fotoğraf çektirmemiz şart değil, fikren beraberiz.

BEN KARS’IN GURBETTEKİ KUŞUYUM

Ben bütün hayatım boyunca herhangi bir Karslıya soyadını sormadım. Bir kişiye nerelisin, neredensin diye sormadım. Erk olduğum zaman da sormadım. Hangi partidensin lafını hiç kullanmadım. Bana MHP’li de geldi – bizim en uzak olabileceğimiz MHP’dir- onlara bile sormadım. Bizim yaşlı Kürt’ün anlattığı bir şey var bu bizim gurbetteki kuşumuzdur diye. Ben Kars’ın gurbetteki kuşuyum. Ben hem Kürt’üm -şimdi Türkler rahatsız olsa da söyleyeyim özellikle- Kürt’üm, Çerkez’im, Çeçenistanlıyım, Azerbaycanlıyım, Ermeni’yim. Ne fark eder ya? Ben hekimim. Bizim yeminimiz şudur. Bize kadın gelirse anamız gibi, erkek gelirse babamız gibi bakmaz zorundayız. Yani bir hekimin hastasını seçme, ayırma, tefrik etme hakkı yoktur. Yaparsa terbiyesizlik yapar. Ben siyasal hayatımda da bunu yaptım. Şimdi buradan bakınca herkes beni kendinden görüyor.

CHP, HDP, İTTİFAKLAR VE KARS

Selahattin Demirtaş ve HDP olmasaydı biz yereli kazanamazdık! CHP’nin yapmadığını Demirtaş yaptı. Erdoğan’a karşı bu bloğa oy istedi. CHP’li belediyelerin yapması gereken şey, geçmişteki yaraları sarıp sarmalaması,

...ve Kars'a dair projeler...

Devamı video içeriğinde..... 

Gürbüz Çapan ile Özel Söyleşi

Gürbüz Çapan ile Özel Söyleşi

Esenyurt kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, PolitiKARS.com'dan Ali ihsan Alınak ile yaptığı özel söyleşide önemli açıklamalarda bulundu...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler