1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gazze'de Tansiyon Düşmüyor.. Son 24 Saatte 91 Can Kaybı!
Gazze'de Tansiyon Düşmüyor.. Son 24 Saatte 91 Can Kaybı!

Gazze'de Tansiyon Düşmüyor.. Son 24 Saatte 91 Can Kaybı!

Gazze’de İsrail'in artan saldırılarında ölü sayısı 35 bin 800'e, yaralı sayısı ise 80 bin 11'e yükseldi.

A+A-

Gazze Şeridi, İsrail'in artan saldırıları altında insanlık dramı yaşamaya devam ediyor. 

Gazze’de artan gerilim ve insanlık dramı, dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 

Ekim 2023’ten bu yana devam eden Gazze’deki çatışmalarda toplam ölü sayısı 35 bin 800’e, yaralı sayısı ise 80 bin 11’e ulaştı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, son 24 saatte 91 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 21 kişinin yaralandığı belirtildi.

CİBALİYA KAMPI VE REFAH'A SALDIRILAR

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik saldırıları, üç Filistinli vatandaşın ölümüne neden oldu. İsrail'e ait insansız hava araçlarının (İHA), evlerine dönmeye çalışan sivilleri hedef aldığı ve saldırılar nedeniyle bölgeye ulaşmaya çalışan ilk yardım ekiplerinin engellendiği bildirildi.

Güneydeki Refah kentine yapılan saldırılarda ise çok sayıda Filistinli yaralandı. 

İsrail ordusuna ait uçakların, Sivil Savunma Birimi yakınlarında toplanan bir grup Filistinliyi hedef aldığı ve yaralıların bölgedeki Kuveyt Hastanesi'ne taşındığı aktarıldı.

UNRWA'NIN ATEŞKES ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de ishal ve Hepatit A vakalarının artış gösterdiğini duyurdu. 

UNRWA, sağlık hizmetlerini sürdürdüğünü ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı barınaklardaki aşırı kalabalıkların ve zorla yerinden edilme nedeniyle meydana gelen kısıtlı hijyen şartlarının ciddi sağlık riskleri oluşturduğuna vurgu yaptı. 

Ajans, "Şimdi ateşkese ihtiyacımız var" ifadesiyle uluslararası topluma çağrıda bulundu.

MISIR'IN ARABULUCULUK ÇABASI

Mısır, Gazze'de ateşkes ve rehine takası anlaşmasına varılması için yürütülen müzakerelere arabuluculuk yapmaya devam ettiğini açıkladı. 

Reuters'a konuşan Mısırlı güvenlik kaynakları, Mısır'ın arabuluculuk rolüne ilişkin şüphelere rağmen müzakerelerin yürütülmesine yardımcı olmaya bağlı olduğunu belirtti. 

İsrail Savaş Kabinesi'nin İsrailli müzakere heyetine Gazze'de ateşkes ve rehine takası anlaşmasına varılması için çalışma yürütme talimatı verdiği ve Hamas ile İsrail arasında devam eden görüşmelerde Mısır'ın önemli bir rol oynadığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.