1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yüzmede Başarı Getiren Öğrenci Ödüllendirildi
Gazetelerin Cumhuriyet'e Operasyona Bakışı

Gazetelerin Cumhuriyet'e Operasyona Bakışı

İktidara yakın gazeteler “Terörün Kalesine Operasyon”, “Cumhuriyet’e ‘Can’lı Operasyon” gibi başlıklar kullanırken, anaakım medya haberi genellikle “Cumhuriyet Gazetesi’ne Operasyon” başlığı ile gördü. Sol basın ise operasyona tepkili…

A+A-

Cumhuriyet Gazetesi’ne dün sabah saatlerinde başlatılan ve 16 kişi hakkında gözaltı kararı verilen operasyonu Akşam, Akit, BirGün, Evrensel, Güneş, Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Özgürlükçü Demokrasi, Posta, Sabah, Sözcü, Star, Takvim, Vatan ve Yeni Şafak'ın nasıl gördüğünü derledik.

Buna göre, Habertürk, Milliyet, Posta, Sözcü ve Vatan gazeteleri, haberi ilk sayfadan “Cumhuriyet Gazetesi’ne Operasyon” başlığı ile gördü.

Hürriyet ise Cumhuriyet’te 15 gözaltı başlığıyla haberi verdi.

Bunlardan habere manşette sadece Posta ve Sözcü yer verirken, Hürriyet ve Habertürk yan sütundan, Vatan ve Milliyet ise sayfa dibinden gördü.

BirGün ve Evrensel gazeteleri ise operasyonu tam sayfa “Teslim Alamayacaksınız” ve “Zifiri Karanlığı Birlikte Aşacağız” manşetleriyle gördü.

Özgür Demokrasi ise operasyon haberini son günlerde yaşanan diğer gelişmelerle birlikte tam sayfa gördü. 

İktidara yakın gazeteler Akit, Akşam, Güneş, Sabah, Star, Takvim ve Yeni Şafak ise operasyonu destekleyen başlıklarla haber verdi.

Bunlardan Güneş gazetesi ilk sayfasını tamamen operasyona ayırırken, “Terörün Kalesine Operasyon” başlığını kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.