1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. FAST'te İşlemlerin Üst Limiti 50 bin Liraya Yükseltildi
FAST'te İşlemlerin Üst Limiti 50 bin Liraya Yükseltildi

FAST'te İşlemlerin Üst Limiti 50 bin Liraya Yükseltildi

Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde üs limiti 50 bin TL'ye yükseltti.

A+A-

FAST para transfer sisteminde limit yükseltildi, bugün itibariyle bankalardan FAST işlemi ile yapılacak para transferlerinde üst limit 50 bin TL olarak güncellendi.

TCMB'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, FAST sisteminin işlem başı limiti güncellendi.

Buna göre, FAST sisteminde bir işlem limiti bulunmazken, işlem başına en fazla 50 bin lira gönderilebilecek.

FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100 bin liraya kadar işlem yapılabilecek. FAST limiti, güncellemeden önce 20 bin lira olarak uygulanıyordu.

Merkez Bankası'nın (MB) internet sitesindeki "FAST ile göndereceğim ödemenin üst limiti olacak mı?" sorusuna verilen yanıtta şu ifadeler kullanıldı:

"FAST Sisteminde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021’de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 21 Aralık 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 50.000 TL’ye yükseltilmiştir. FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100.000 TL’ye kadar işlem yapılabilmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.