1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 'Obsidyen Taşı' Kursu AÇILDI
Evi Yanan Yaşlı Kadın Yardım Bekliyor

Evi Yanan Yaşlı Kadın Yardım Bekliyor

Kars'ta evi tamamen yanan yatalak ve yaşlı kadını yanmaktan son anda komşuları kurtardı.

A+A-

Kars'ta evi tamamen yanan yatalak ve yaşlı kadını yanmaktan son anda komşuları kurtardı. 

Kars'ta Kaleiçi Mahallesi'nde önceki gün gece sabaha doğru bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında yaklaşık 3 ailenin bir arada yaşadığı ev tamamen yandı. Yangında evin birinde belden aşağısı tutmadığı için yürüyemeyen 80 yaşındaki Hatice Gürlemez'i yanmaktan son anda komşuları kurtardı.

Komşularının yardımıyla kurtulan Hatice Gürlemez, yangından komşularının yardımıyla kurtulduğunu, bir hayatta 3 ayrı evin bulunduğu ve 2 evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Ramazan ayında evsiz kalan Hatice Gürlemez, yetkililerden yardım istedi.
56 yaşındaki Hediye Karabağ, "Baktım bir şey 'bom' etti. Dedim öyleyse kömürlük uçtu. Kalktım kapıya kaçtım. Baktım ki ışıklar var. Dedim herif kaç 'yangın var, yanacağız' hemen dışarı çıktık kaçtık. Polisler bizi koymadı tekrar içeri girelim. Evimiz yandı. Durumumuz iyi değil, evim yok, kocam hasta, çalışmıyor. Kalpten ameliyatlı" dedi.

"Beni yangından sürükleyerek çıkardılar"

Olay anında uyuduğu için hiç bir şeyin farkında olmayan belden aşağısı tutmayan Hatice Gürlemez, kendisini yanmaktan komşularının kurtardığını söyledi.

Hatice Gürlemez, "Biz yatıyorduk. Komşu olmayaydı 7 kişi burada ölecektin dumandan, beni battaniye koydular, sürüklediler. Götürdüler komşunun evine koydular. Saat 04.00'te, küçük çocuğu da içeride unutmuştular. Duman içerisinde göz gözü görmüyordu. Evimiz eşiğimiz hep battı, gitti" diye konuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.