1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yıldrırım’dan, Çukurca’da Operasyon Bölgesine Ziyaret
Erdoğan, 'Hamas Seçimlere Girip Kazanan Bir Siyasi Partidir'

Erdoğan, 'Hamas Seçimlere Girip Kazanan Bir Siyasi Partidir'

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Erdoğan, Netanyahu’ya tepki göstererek, “Neye sahip olursan ol gidicisin” dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hamas’ın ‘terör örgütü’ olmadığını yineleyen Erdoğan, Netanyahu’ya tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya seslenen Erdoğan, “Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ettiriyorsunuz, Hamas seçimlere girip kazanan bir siyasi partidir. Ama benim ülkemde bile hala Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, kabul etmeyenler var. Netanyahu'ya sesleniyorum, sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Neye sahip olursan ol gidicisin” dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

40. yıl dönümünü kutlayan KKTC'deki kardeşlerimizin cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum.

Geniş yelpazede ülkemize hizmet yolculuğunu kesintisiz sürdürdük. 1.5 milyon insanımızın katıldığı miting ile mazlum Gazze halkının yanında olduğumuzu gösterdik. Katılım sağlayan MHP Genel başkanı Bahçeli ile tüm genel başkanlara ve misafirlere teşekkür ediyorum.

Kalbi Filistin'deki kardeşleri için çarpan milletime şükranlarımı sunuyorum.

Ertesi gün 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. yaşını büyük coşku ile kutladık. Öküz altında buzağı arayanlara esaslı ders verdik.

Çok anlamlı semboller içeriyordu. Ordumuzun kabiliyetlerini gördük. Dünyanın ilk siha gemisi olan TCG Anadolu'nun donanmamıza kattığı gücü gördük. Yeni nesil bir uçak gemisi inşa etmek için kolları sıvadık. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. Siyasetiyle, ekonomisiyle, askeri gücüyle olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar.

Hükümet olarak İsrail vahşetini durdurmak için diplomasinin tüm imkânlarını kullanıyoruz. Gazze halkının yanında olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik.

Komşularımızı bize karşı kışkırtanların heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz.

Ermenistan, Karabağ savaşıyla dersini aldı; yerine oturdu. Şimdide İsrail yöneticileri benzer hezeyanları ifade etmeye başladılar. Hiç merak etmesinler bunların da sonu hüsran olacaktır.

Netanyahu yanına iki bakan almış onunla aynı istikamette yürümüyor, Netanyahu gidicidir. Bütün mesele dünyada haklının yanında yer alacak olanların duruşudur.

Bu konuda maalesef beklenen gelişmeler oluyor mu; hayır. Hala olmuyor. Ve Amerika başta olmak üzere batı hep birlikte maalesef ters yüz olarak bu duruma bakıyor.

Fransa; önce farklı açıklamalar yapıyor. Daha sonra bakıyorsunuz geri vitese takıyor. Dürüst ol. Yani bir gün öyle bir gün böyle yapma. Sabah başka akşam başka olmayın. Türkiye gibi olun.

Okulları, camileri, hastaneleri kasıtlı hedef alan İsrail, bir şehri yok ediyor. Bu bir devlet terörüdür.

Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ettiriyorsunuz, Hamas seçimlere girip kazanan bir siyasi partidir. Ama benim ülkemde bile hala Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, kabul etmeyenler var.

Netanyahu'ya sesleniyorum, sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Neye sahip olursan ol gidicisin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.