1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Konutta Kdv Oranı Yüzde 10 Düşürüldü
Ekonomik Kriz Derinleşiyor.. TÜİK'ten Alarm Verici İşsizlik Oranları!

Ekonomik Kriz Derinleşiyor.. TÜİK'ten Alarm Verici İşsizlik Oranları!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son açıklamalarına göre, geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 27,2’ye ulaşarak ciddi bir artış gösterdi. 

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son açıklamalarına göre, geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 27,2’ye ulaşarak ciddi bir artış gösterdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işgücü istatistiklerini açıkladı.

Bu oran, gerçek işsizlik durumunu yansıtan ve bir önceki aya göre 3,1 puanlık bir yükseliş sergileyen bir istatistik.

TÜİK’TEN ALARM VERİCİ İŞSİZLİK ORANLARI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Nisan ayı işgücü istatistiklerine göre, dar tanımlı işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti. 

15 yaş ve üzeri bireyler arasında işsiz sayısı, bir önceki aya kıyasla 18 bin kişi azalarak 3 milyon 42 bin kişiye düştü.

KADINLARDA İŞSİZLİK ORANI ERKEKLERİ GEÇTİ

İşsizlik oranları cinsiyete göre değişiklik gösteriyor; erkeklerde yüzde 7,2 iken, kadınlarda bu oran yüzde 11,1 olarak tahmin ediliyor.

İSTİHDAM ORANI YÜZDE 49,5’E DÜŞTÜ

İstihdam edilen kişi sayısı nisanda bir önceki aya göre bin kişi azalarak 32 milyon 618 bin kişi oldu. 

İstihdam oranı ise yüzde 49,5’e geriledi. Erkeklerde istihdam oranı yüzde 66,9 iken, kadınlarda yüzde 32,5 olarak kaydedildi.

İŞGÜCÜNE KATILIM ORANI SABİT KALDI

İşgücü, bir önceki aya göre 18 bin kişi azalarak 35 milyon 661 bin kişiye düştü. 

Ancak işgücüne katılma oranı yüzde 54,2 seviyesinde sabit kaldı. Erkeklerde bu oran yüzde 72,1 iken, kadınlarda yüzde 36,6 olarak belirlendi.

GENÇ NÜFUSTA İŞSİZLİK ORANI AZALDI

15-24 yaş arası genç nüfusta işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 14,5 oldu. Erkek gençlerde işsizlik oranı yüzde 12,2 iken, kadın gençlerde yüzde 19,1 olarak tahmin ediliyor.

GENİŞ TANIMLI İŞSİZLİKTE DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı, nisanda bir önceki aya göre 3,1 puan artışla yüzde 27,2’ye yükseldi. 

Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 19,7 olarak, işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı ise yüzde 17,1 olarak tahmin edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.