Dolar Faiz Dinlemiyor, 5,80'e Dayandı

Dolar Faiz Dinlemiyor, 5,80'e Dayandı

Serbest piyasada dolar 5,7830 liradan, euro ise 6,3930 liradan güne başladı.

A+A-

İstanbul serbest piyasada dolar 5,78, euro 6,39 liradan güne başladı.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,77, euronun satış fiyatı ise 6,38 lira olmuştu.

Gram altın 277 liradan, ons altın ise 1492 dolardan satılıyor.

ABD’de dün veri gündeminin zayıf olması nedeniyle gelecek haftaki ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesi piyasalarda karışık bir seyir izleniyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ı görevden aldığını açıklaması, siyasi gelişmeleri gündemin odağına yerleştirdi.

FITCH: KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM KARARDI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yayımlanan raporda ise ticaret politikası bozulmalarının küresel ekonomik görünümü kararttığı değerlendirmesi yapılarak, Euro Bölgesi, ABD ve Çin’in 2019 ve 2020’ye ilişkin büyüme tahminleri aşağı yönlü revize edildi. Çin’in bu yıla ilişkin ekonomik büyüme beklentisi 0,1 baz puan düşürülerek yüzde 6,1’e indirildi. Raporda, bu yıla ilişkin ekonomik büyüme beklentisi euro bölgesi ve ABD için de 0,1 puan düşürülerek sırasıyla yüzde 1,0 ve yüzde 2,3’e düşürüldü.

Türkiye ise gözler yarın toplanacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nda… Kurulun 2-4 puan arasında bir faiz indirimine gideceği beklentisi oluşmuş durumda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.