1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Dövizde Kritik Eşik Aşıldı, Dolar ve Euro'dan Tarihi Rekor
'Depremzede Esnafın Kredi Borcu'na Erteleme

'Depremzede Esnafın Kredi Borcu'na Erteleme

Depremlerden zarar gören esnaf ve sanatkarların, kefalet kooperatifleri veya Halkbank'tan kullandıkları düşük faizli kredi borçları 6 ay ertelendi.

A+A-

Maraş merkezli depremler büyük can kaybının yanısıra, ekonomik hayata da darbe vurdu. Çalışmalar devam ederken, esnafa yönelik de yeni bir karar alındı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, deprem bölgesindeki esnafın kefalet kooperatifleri veya Halkbank'tan kullandıkları düşük faizli kredi borcu 6 ay ertelendi.

Ertelemeye ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılayacak. Erteleme kararı, vadesi 6 Şubat'tan itibaren 6 ay içinde dolacak tüm kredi borçlarını kapsıyor.

6 AY SONRA NASIL ÖDEYECEKLER?

İşyerlerini tamamen kaybeden esnafların ise 6 ay sonra kredi borçlarını nasıl ödeyecekleri belirsizliğini koruyor. Kredinin ana borcuna yönelik herhangi bir indirim ya da silme ise şimdilik yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.