1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve Bölgede ‘Şap’ Karantinası
DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel Kars'ta

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel Kars'ta

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel partisinin Kars'ta düzenlediği halk toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Kars'ta partisinin gerçekleştirdiği halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel 21 belediye eşbaşkanlarının tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, "Nitekim açığını bulsunlar diye bir yıldır belediyelerimizde araştırma yapan müfettişlerin eli boş döndüler" dedi. 
DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel partisinin Kars'ta düzenlediği halk toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DBP il binasında düzenlene toplantıya HDP ve DBP il ve ilçe eşbaşkanları ile yöneticileri, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilci ve yöneticisi ile çok sayıda yurttaş katıldı. Burada konuşan Tuncel, gündemdeki DBP'li belediyelere kayyum atama tartışmalarından ülkedeki savaş ve çatışma durumuna kadar birçok konuya değindi.

'Rojava düşsün diye AKP elinden geleni yaptı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Haziran sonrası darbe yaptığını ifade eden Tuncel, Erdoğan'ın Rojava'ya yönelik politikalarına da işaret ederek,"Kürt halkı statü sahibi olmasın, Rojava düşsün diye AKP ve Saray aklı ellerinden geleni yaptı. Bunun için İŞİD'e sonuna kadar destek sundular. 
'Erdoğan savaş çığırtkanlığı yapıyor'
Erdoğan'ın her konuşmasında savaş çığırtkanlığı yaptığını ifade eden Tuncel, "Bu faşizan savaş stratejisi bugün de devam ediyor. Bu ülkenin tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı her gün televizyonlara çıkarak 'Kıyamete kadar savaş' diye naralar atıyor. Ölen kendi oğlu-kızı değil nasıl olsa" dedi.
'Savaştan başka bir yol daha var'
Parti olarak AKP ve Erdoğan'ın savaş politikalarına karşı barışı savunmaya ve barış için çabalamaya devam ettiklerine değinen Tuncel, "Savaştan başka bir şansımız daha var. Bu ülkede bütün halkların eşit ve uygarlık temelinde bir arada yaşayabileceği ortak bir yaşamı hep birlikte kurabiliriz diyoruz. AKP'nin savaş politikalarına karşı halkların ortak yaşamını savunduğumuz için bu kadar baskıyla karşı karşıyayız. Onların faşizminin önündeki tek engel DBP ve bileşeni olduğu HDP'dir. 
'Belediyelerde inceleme yapan müfettişler eli boş döndü'
AKP'lilerin ve yandaş medyalarında DBP'li belediyelerin hedef haline getirildiğini ve kayyum atama çalışmaları yapıldığına değinen Tuncel, "Sabah akşam televizyonlara çıkıp belediyelerimize atıp tutuyorlar. Yok efendim şu kadar para gönderdik ne yaptınız siz o paraları, lütuf eder gibi. Ne mi yapıyoruz, halka hizmet dışında hiç bir şey. Nitekim açığını bulsunlar diye bir yıldır belediyelerimizde araştırma yapan müfettişlerin eli boş dönmeleri buna en iyi örnektir. Peki aynı müfettiş bir de Ankara ve İstanbul belediyelerine gitsin bakalım. 21 belediye eş başkanımız sadece halka hizmet ettikleri için tutuklu. 30'u aşkın belediye eş başkanlarımız da görevinden uzaklaştırıldı" dedi.
'HDP ve DBP faşizmin önündeki en büyük engeldir'
Hiçbir zalim diktatörün uzun süre iktidarda kalamayacağının altını çizen Tuncel, "Kürtlerin tarihinde nice Dehak'lar var ve hiç biri halkın mücadelesi karşısında dik durmamıştır" dedi. HDP ve DBP'nin Ortadoğu demokrasi açısından önemine dikkat çeken Tuncel, "HDP ve DBP hem barışın anahtarı hem de faşizmin önünde en büyük engeldir. Saldırının nedeni de budur. Bu yüzden yapmamız gereken şey yan yana durmaktır. İnanın kıyamete kadar savaş vaat edenler tez vakit toz olup gideceklerdir" dedi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.