1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zihinsel Engelli Kadını Zorla Alıkoyup Fuhşa Zorladılar
Cumhuriyet: Teslim Olmayız

Cumhuriyet: Teslim Olmayız

Cumhuriyet gazetesi bugün “Teslim olmayız” manşetiyle çıktı. Gözaltına alınan yazarları Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya’nın köşeleri boş çıktı.

A+A-

Cumhuriyet gazetesi bugün “Teslim olmayız” manşetiyle çıktı. Gözaltına alınan yazarları Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya’nın köşeleri boş çıktı.

Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturma kapsamında dün 13 gazete yazarı, çalışanı ve yöneticisi gözaltına alındı. Üç kişi hakkında da gözaltı kararı var.

Gazete bugün “Özgür basına bir darbe daha” üst manşeti ve “Teslim olmayız” manşetiyle çıktı.

"Yayına son verme girişimi"

Gazetenin baş yazısında söz konusu soruşturma ve gözaltıların “Cumhuriyet gazetesinin yayınına son verme girişiminin başlangıcı olarak” nitelendirildi.

gasteeeeee_m.jpg

Yazıdan satır başları şöyle:

“İleri sürülen suçlamalara yanıt vermeyi dahi doğru bulmuyoruz, zul sayarız. Ancak bilinen bir gerçeği tekrarlayalım. Ülkemizde yıllarca Fetullah Gülen ve cemaat yapılanmasının Türkiye Cumhuriyeti için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu, temel amacının laikliği ortadan kaldırarak Türkiye Cumhuriyetini yıkmak ve ele geçirmek suretiyle İslam devleti kurma çabalarının önlenmesi için yaptığı yayınların halkın gerçekleri öğrenmesi amacıyla yapıldığını herkes bilir. Aksi inkar edilemez nitelikte bu yayınlarla kamuoyunu bilgilendiren Cumhuriyet gazetesi Vakıf ve Yönetiminin ve yazarlarının “FETÖ/PDY ile PKK/KCK terör örgütlerine” “müzahir” oldukları ve “üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri” iddiasıyla soruşturma başlatılmış olmasını hayretle ve endişeyle karşılıyoruz.

“Terör örgütleri adına suç işlemek, 15 Temmuz darbe girişimini meşrulaştırma amacına yönelik yayın yapmak gibi inanılması ve kabul edilmesi güç iddialara dayalı yakalama/gözaltı/ el koyma işlemlerini kabul edilemez, hukuka aykırı işlemler olarak değerlendiriyoruz. Hukuk güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik işlemler kabul edilemez.

“İfadelerine başvurmak için çağrıldıklarında her zaman gelebilecek olan Vakıf Yöneticileri ve Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni başta olmak üzere gazetemiz yazarları hakkında uygulanan bu işlemleri, Cumhuriyet gazetesinin yayınına son verme girişiminin başlangıcı olarak görüyoruz. Böyle bir girişim hukuk güvenliğini, basın özgürlüğünü ortadan kaldırır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.