1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. CHP’den ‘Milli Eğitim Bakanı’na Tepki, Görevden Alınmalı!
CHP’den ‘Milli Eğitim Bakanı’na Tepki, Görevden Alınmalı!

CHP’den ‘Milli Eğitim Bakanı’na Tepki, Görevden Alınmalı!

CHP Kars İl Başkan Yardımcısı Erdal Doğanay, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bütçe görüşmeleri sırasındaki açıklamalarına tepki gösterdi ve görevden alınması çağrısında bulundu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen basın açıklamasını Kars İl Örgütü adına CHP Kars İl Başkan yardımcısı Erdal Doğanay yaptı.

CHP Kars İl Başkan yardımcısı Erdal Doğanay, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bütçe görüşmeleri sırasındaki açıklamalarına tepki gösterdi ve görevden alınması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in cemaatlerle işbirliğini savunduğu açıklamalarına karşı 81 ilde eş zamanlı olarak tepki gösterdi.

erdal-doganay.jpg

İl Başkan yardımcısı Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim'in mevcut iktidar tarafından başarısızlık içinde bırakıldığını ifade ederek, eğitim sisteminin siyasallaştırıldığını ve ideolojik hedefler için araç haline getirildiğini savundu.

Doğanay, 21 yıllık dönemde yapılan bakan değişiklikleri ve eğitim sisteminin yaz boz tahtasına dönmesini eleştirirken, bakanlığın laiklik karşıtı politikalara hizmet ettiğini belirtti.

Özellikle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in protokollerle tarikat ve cemaatleri okul sistemine dahil etmesine karşı çıkan Doğanay, bu yapıların eğitimi dinselleştirmek ve siyasallaştırmak için kullanıldığını ileri sürdü.

Bakan Tekin'e yönelik eleştirilerini, "Bu yapıların araç olarak kullanılmasının sonuçları 15 Temmuz darbe girişimi ile acı bir şekilde deneyimlenmiştir." şeklinde ifade eden Doğanay, laiklik ilkesine bağlı kalınması gerektiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Görevlendirdiği Milli Eğitim Bakanı'nı görevden alması" çağrısında bulundu.

CHP Kars İl Başkanlığı, eğitim sistemindeki sorunları ve laiklik ilkesine karşı yapılan mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti ve bu yöndeki çabalarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler