1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Uzak Doğulu Sanatçılardan KONSER
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'Tarikat' Sorusuna Yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'Tarikat' Sorusuna Yanıt

Milli Eğitim Bakanı Tekin, tarikatlarla protokolü savunduğu açıklamasına ilişkin kendisine sorulan soruya verdiği yanıtta, “Konu politik değil hukuki bir konu” dedi.

A+A-

Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında tarikatlarla 10 protokol imzalandığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili soruya, "Politik değil hukuki bir konu" yanıtını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" demiş, bu sözleri tartışma yaratmıştı.

Bakan Tekin, bir muhabirin sözleriyle ilgili yönelttiği soruya, "Politik değil hukuki bir konu" yanıtını verdi. Tekin, soruyu yönelten gazeteciye daha sonra çiçek verdi.

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurul'da Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe üzerinde milletvekillerinin konuşmalarının tamamlanmasının ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolün bulunduğunu belirtmişti.

Bakan Tekin, "Bu protokollerden bin 167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK'larla, 986 tanesi ise TEMA'dan Kızılay'a bir sürü STK'yla. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" demişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler