CHP'de Kars İl Kongresi Toplandı

CHP'de Kars İl Kongresi Toplandı

CHP Kars İl Kars Başkanlığı ve yönetim kurulu seçiminde Onur Uludaşdemir yeni başkan oldu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38’inci Olağan Kurultayı öncesi kurultay delegesi için kıran kırana yarışın olacağı Kars’ta, il başkanlığı için iki isim yarıştı.

CHP Kars İl Kars Başkanlığı ve yönetim kurulu seçimi yapıldı. Kıyasıya geçen seçimde Onur Uludaşdemir yeni başkan oldu.

ONUR ULUDAŞDEMİR SEÇİLDİ

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kars 38’inci Olağan İl Kongresi, bugün (24 Eylül) Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Gerçekleştirilen olağan kongrede, Onur Uludaşdemir yeni il başkanı olarak seçildi.

onur-uludasdemir.jpeg

YÖNETİM DEĞİŞTİ...

CHP Kars İl Başkanlığı seçiminde, Onur Uludaşdemir ve Hasan Ahmetoğlu’nun listeleri yarıştı. 

Daha önce adaylığını açıklayan Gençlik Kolları İl Başkanı Nevruz Ediz Yantemur’un adaylıktan çekildiği seçimde, 69 delegeden 44'ün oyunu alan Uludaşdemir’in listesi kazandı.

..haberin öncesi

CHP'DE KARS İL KONGRESİ TOPLANIYOR

4-5 Kasım’da 38’inci Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirmesi beklenen CHP’de 24 Eylül Pazar günü Kars İl Kongresi toplanacak.

Kongrede hem yeni il başkanı seçilecek hem de kurultay delegeleri belirlenecek.

PolitiKARS’ın kulislerden derlediği bilgilere göre; Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38’inci Olağan Kurultayı öncesi kurultay delegesi için kıran kırana yarışın olacağı Kars’ta, il başkanlığı için en az iki isim yarışacak.

Mevcut Kars İl Başkanı Taner Toraman’ın aday olmayacağı kongrede değişimciler ile genel merkez yönetimine yakın iki ismin yarışacağı tahmin ediliyor.

Son genel seçimlerde Kars’tan 2’nci sıra milletvekili adayı olan Onur Uludaşdemir ile Gençlik Kolları İl Başkanı Nevruz Ediz Yantemur’un adaylık ta iddialı olduğu il başkanlığı yarışının yaşanacağı kongrenin gergin geçmesinden kaygı duyulduğu ifade edildi.

İKİ TARAF DA İDDİALI

CHP Kars İl Başkanlığı’na adaylıkları konuşulan Yantemur’u milletvekili İnan Akgün Alp’in desteklediği, Uludaşdemir’i de mevcut yönetim ile muhalif CHP’lilerin desteklediği ifade edildi.

İl başkanlığı yarışı ile delege yarışının aynı yönde sonuçlanmayabileceği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.