1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Sis Etkili Oldu
CHP Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar Vefat Etti

CHP Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar Vefat Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar (55) hayatını kaybetti.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar (55) hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü Erzurum Atatürk Araştırma Hastanesi’nde vefat eden merhumenin cenazesi yarın (31 Ağustos) öğlen namazına müteakip Kars Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazı ardından toprağa verilecek.

Arife Kaçar'ın özgeçmişi...

1961 Kars'ın Arpaçay ilçesi Ağaçlar köyü doğumlu. İlk orta ve lise eğitimini Kars'ta tamamladı. Üniversite eğitimini ikinci sınıfta bırakarak Sebahattin Kaçar ile evlendi. 1980 ile 2004 yılları arasında kamuda memur olarak çalıştı.Emeklilik sonrası eşi ile birlikte sigortacılık işi yaptı. Aktif işkadınlığı ve ticaret yaparken 2009 yılında CHP'ye üye olup siyaset yapmaya başladı.Evli iki çocuk annesi Arife Kaçar halen Kars CHP Kadın Kolları başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Güncelleme 31.08.2016

ARİFE KAÇAR, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar Özdemir’in vefatı, Karslıları, sevenlerini ve CHP’lileri yasa boğdu.

Tedavi gördüğü kansere yenik düşen Arife Kaçar için Merkez Camiinde cenaze töreni düzenledi. Öğlen namazı öncesi Kaçar’ın evinin önünde kurulan taziye çadırı ve cami avlusu, sevenlerinin akınına uğradı. Arife Kaçar’ın cenazesinin Merkez Camisi bahçesindeki musalla taşına konmasının ardından sevenleri tören boyunca gözyaşı döktü.

Kaçar’ın cenaze namazını Kars İl Müftüsü Mehmet Genç kıldırdı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, yapmış olduğu konuşmada bugün kederli bir gün yaşadıklarının dile getirerek Kaçar’ın uzun süreden beri yakalandığı amansız hastalığa yenik düştüğünü söyledi. Kendisi ile yedi yıl birlikte çalıştıklarını da söyleyen Aras: “Bugün sözün bittiği noktadayız. CHP’li yoldaşlarıma, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Arife Abla, Ruhu şad oldun” dedi.

Cenaze törenine katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de, yaptığı konuşmada, Arife Kaçar’ın mücadeleci kişiliği, insanlığı, Kars tutkusu ve Kars’a olan sevgisinin inanılmaz bir boyutta olduğunu söyledi. 

Kaçar’ın cenazesi uzun araç konvoyu eşliğinde Asri Mezarlığa götürülerek son gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Arife Kaçar Özdemir’in cenaze törenine Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Faruk Özdemir, Kars Eski Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Özdemir, ilçe belediye başkanları, CHP İl Örgütü, eski milletvekilleri ile il başkanları sevenleri, yakınları ve Karslılar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.