1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Özgür Özel, CHP’nin 8’inci Genel Başkanı Oldu
Özgür Özel, CHP’nin 8’inci Genel Başkanı Oldu

Özgür Özel, CHP’nin 8’inci Genel Başkanı Oldu

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık yarışını ikinci turda kazanan Özgür Özel, CHP’nin 8’inci Genel Başkanı oldu.

A+A-

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık yarışını ikinci turda kazanan Özgür Özel, CHP’nin 8’inci Genel Başkanı oldu.

Özgür Özel 812 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı. 

ÖZGÜR ÖZEL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 21 Eylül 1974'te Manisa'da dünyaya geldi.

İlköğretimini Manisa Merkez Gazi İlkokulu'nda tamamlayan Özel, orta ve lise öğrenimine İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesinde devam etti. 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.

1999'da serbest eczacılığa başlayan Özel, 2011 yılında yapılan seçimlerde milletvekili seçilene kadar serbest eczacılık mesleğini sürdürdü. Manisa Eczacı Odası'nda, 2001-2007 yılları arasında bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem Oda Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı yıllarda Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemde Manisa Cumhuriyet Mitingi'nin düzenleyiciliği ve sözcülüğünü yaptı. Eczacı Özgür Özel, Oda Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği sosyal ve çevre projeleri ile çeşitli ödüller aldı.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlere üyeliği ve Türkiye delegeliği bulunan Özel, 163 tane kongre ve konferansta yazılı ve sözlü bildiri, sunum ve panel yöneticiliği yaptı. 

Anne ve babası emekli öğretmen olan Özgür Özel, eczacı meslektaşı Didem Özel ile evli ve İpek adında bir kızları var.

***

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Belediye Başkan adayı olan siyasetçi, 33. Olağan Kurultay'da ve 15. Olağanüstü Kurultay'da CHP Manisa İli Delegesi olarak görev yaptı.

2007 ve 2009 yılları Aralık aylarında yapılan seçimlerde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetine seçildi. Türk Eczacıları Birliği'nde bir dönem Saymanlık, iki dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü.

10.03.2011'de Milletvekili Adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 12 Haziran 2011'de yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili olarak seçildi.

Özel, 24., 25., 26., 27.,28. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak Mecliste görev yaptı. Bu süre içinde Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu, SOMA Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, CHP Ceza Evlerini İzleme Ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin Ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu'nda çalıştı. 

18.CHP Olağanüstü Kurultayı'nda parti meclisi üyesi seçildi. Grup Başkanvekilliği görevini üstlenene kadar bu görevini sürdürdü.

25. 26. ve 27.dönemde CHP Grup Başkanvekili görevi yapan Özel, 28. dönemde ise CHP Grup Başkanı oldu. Ancak CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladıktan bir süre sonra bu görevi 'fiilen' bıraktığını duyurdu.

Özgür Özel, 4 Kasım'da yapılan CHP 38. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'yla yarıştı. İkinci tura kalan seçimi 536'ya karşı 812 oyla kazanan Özgür Özel, CHP Genel Başkanı seçildi.

***

güncelleme 05.11.2023 / 02.50

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) genel başkanının seçileceği 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda devam ediyor.

Konuşmalardan sonra kurultayda oylama işlemi 21:00’de başladı. Genel başkan adayları Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel de oylarını kullandı.

BİR OY

Saat 23:00'te tamamlanan oy verme sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu 664, Özgür Özel 682 delegenin oyunu aldı. 18 oy geçersiz ve 2 oy ise boş olarak sayıldı.

Adaylardan birinin seçimi kazanması için 1366 delegeden 683'ünün oyunu alması gerekiyordu.

CHP TARİHİNDE İLK

Bu sonuçlara göre seçim ikinci tura kaldı. CHP tarihinde ilk kez başkanlık seçimi ikinci tura kaldı.

İkinci tur için oy verme işlemi yapılacak.
İlhan Cihaner, Ünal Karahasan ve Örsan Kunter Öymen adaylıktan çekilmişti.

..haberin öncesi

Tarihinde 7 genel başkanın görev yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 1366 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için bugün sandık başına gidiyor.  

chp-002.jpeg

CHP'nin bugün saat 10.00'da Ankara Spor Salonu'nda başlayan büyük kurultayı, yarın da (5 Kasım) devam edecek. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı kurultayda 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen yarışacak.

İlhan Cihaner, kurultaya saatler kala Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

1366 DELEGE OY KULLANACAK 

“İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda başlayan CHP 38'inci Olağan Kurultayı'nda 1366 delege, yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek.

CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için ise 10 delegenin imzası gerekecek. 

Olağan kurultayın gerçekleştiği salonda sahne karşısında tribünlerin sağ tarafında Özgür Özel destekçileri ve sol tarafında Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri yer aldı.

PM VE YDK ÜYELERİ DE BELİRLENECEK

"İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile yapılan 38. Olağan Kurultay'da genel başkanın yanı sıra Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda PM seçimlerinin "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Blok listede uzlaşma olmaması durumunda her aday "anahtar listesi"ni açıklayarak çarşaf listeden kendisine yakın isimlerin PM'ye girmesini sağlamaya çalışacak.

CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor.

MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler